Ukoliko prostorije u domu uredite uz pomoć bijele ili neke neutralne boje možete učiniti da manji prostor izgleda vizuelno mnogo veće. Na ovaj način prostorije mogu izgledati i dosta prozračnije a to je posebno efektno ukoliko se radi o kući u kojoj nema mnogo prozora. Ovaj dizajnerski trend nudi mnoštvo benefita za vlasnike domova ali ako niste pažljivi dom koji je sasvim bijele boje može izgledati pomalo blijedo i nedovršeno.

Prvi korak prilikom redizajniranja doma u bijeloj boji je odabir pravog akcent namještaja koji će parirati bijelim zidovima. Ne morate se pri tome u potpunosti odreći boje budući da vaš dom može izgledati lijepo i elegantno i uz povremeni dodatak boje.

Većina vlasnika domova zaboravlja na činjenicu da bijela boja dolazi u mnogo različitih nijansi. Odluka o boji u velikoj mjeri treba zavisiti od toga koliko svjetlosti dopire u prostoriju. Prostorije sa mnogo prirodne svjetlosti treba farbati u bijelu boju sa plavom ili sivom bazom. Sa druge strane, prostorije sa malo ili nimalo prirodne svjetlosti treba farbati uz pomoć bijele boje sa krem tonovima ili bilo kojom bojom koja ima bazu toplije boje. Ako planirate dom urediti u bijelim i neutralnim tonovima razmislite o nekom od ovih elegantnih i zanimljivih detalja za postizanje efektnog i šik izgleda.

Podijeli ovo