S obzirom na to da nas je ljeto ove godine prilično razočaralo još se teše mirimo sa činjenicom da mu se polako, ali sigurno bliži kraj.  Kao i prije svakog godišnjeg doba, i prije jeseni je neophodno napraviti nekoliko stvari u kući i dvorištu da bi spremni dočekali jesen i hladnije vrijeme koje nas očekuje.

Valjda.

1. Provjerite vrata i prozore, uvjerite se da dobro dihtuju i da nema nikakvih propusta. Ovo možete napraviti sami, a možete pozvati  profesionalca koji će vam reći da li je sve u redu sa vašim prozorima i vratima te da li se osjeti promaja.

2. Nabavite termostat koji se može programirati, a ukoliko već imate jedan onda provjerite da li radi jednako dobro kao i prošle sezone. Vjerujte nam na riječ ne biste voljeli da vas hladnoća uhvati nespremne, pa da saznate kako vam termostat ne radi onda kad vam bude trebao.

3. Provjerite krov i očistite oluke. Sigurno se nakupilo mnogo nečistoća od prošle zime i zato detaljno očistite oluke i provjerite da li su vašem krovu potrebne neke popravke prije jeseni.

4. Orežite drveće.  Drveće tokom proljeća i jeseni najviše raste i zato je važno da ga orežete prije prvih mrazova. Isti je slučaj i sa živicama i živim ogradama koje je takođe potrebno orezati.

Podijeli ovo