Bambus se odlično slaže sa modernim namještajem. Dodaje cijeloj prostoriji jedan zanimljiv prirodni dekorativni aspekt, a istovremeno djeluje jednostavno i minimalistički. Dekorativni štapovi od bambusa su veoma pristupačan dodatak modernim stanovima i mogu se nabaviti u skoro svim prodavnicama koje su specijalizovane za prodaju namještaja i aksesoara. Ako želite da integrišete bambus u svom domu neka vam sljedeća galerija posluži kao inspiracija za uređenje.

Za početak, bitno je da kupite suve štapove od bambusa. Možda će se činiti primamljivo da kupite biljku bambusa u saksiji i da ju kasnije sami režete i pipremate za dekoraciju, ali često je ta procedura skuplja i komplikovanija. Iz tog razloga preporučujemo unaprijed isječene i osušene štapove koji su odmah spremni za dekoraciju.

Upotrijebite dekorativne štapove od bambusa na pažljiv način. Ova biljka se najbolje uklapa u minimalistički dekor, a ako pretjerate sa njihovom postavkom možete na kraju postići potpuno suprotan efekt od onog koji ste priželjkivali. Štapovi od bambusa izgledaju veoma sofisticirano i elegantno ali njihov blijeda boja ponekad može izgledati pomalo monotono. Kombinujte ga zato sa namještajem u jarkim bojama ili sa interesantnim tonom boje za zidove.

 

Podijeli ovo