Ne morate plivati u novcu da biste imali luksuzan, elegantan i moderan dom. Svi mi imamo neku prijateljicu ili susjedu čiji dom predstavlja pravu oazu stila i elegancije. Uvijek ste se pitali kako to baš njima uspijeva? Od kud im toliko novca? Kako to postići? Široka srca dijelimo sa Vama 15 savjeta kako da vaš dom izgleda skuplje.

Od svilenih tapeta, wow rasvjete do predmeta od baršuna pa čak i jednostavnih angažmana cvijeća, ove ideje će Vam pomoći da ostvarite svoje želje bez potrebe da opelješite svoj bankovni račun ili još gore – banku!

1. Igrajte se s ogledalima

Velika ili mala, okrugla ili četvrtasta ti bitni dodaci uvijek naprave da soba izgleda privlačnije, svijetlije i modernije. Svaki stručnjak za dizajn interijera zna kolika je moć ovog detalja te kako on može utjecati na prostor i riješiti neke dileme i prekriti nedostatke. Ona daju poseban štih interijeru i neizostavni su u svakom prostoru. U idealnom slučaju svaka soba bi trebala imati barem jedno ogledalo.

Ogledala, kao i svijetle boje namještaja i zidova povećavaju prostor. Ako ga postavite tako da se u njemu ogleda neki zanimljiv komad namještaja ili detalj, to će stvoriti dojam prostornosti.
Nikako ih nemojte postaviti tako da stvaraju odraz WC-a, kupaonice ili kuhanje, kao ni kante za smeće, nagomilan nered ili prljavštvinu. To defintinvno treba izbjeći.

Privid dubine

Stvaranje privida dubine postići ćete tako da jedan zid u sobi obojite u neku tamniju nijansu ( u kontrastu s ostalim zidovima), na njega stavite ogledalo zanimljivog oblika i dizajna. Također možete ih staviti kao pozadinu police za knjige.  

Ako soba pati od nedostatka prirodnog svjetla, ogledalom možete barem prividno pobjeći od tog problema. Objesite ogledalo pored prozora, tako će se svjetlo s ogledala reflektirati na ostatak prostorije.

Kombinacija raznih ogledala ili komplet mogu biti na zidu umjesto umjetničkih slika. Dojam ćete povećati ako imaju zanimljive okvire. Na ovaj način ćete postići i iluziju prostornosti.

Stari namještaj, ili onaj koji je Vaš najdraži ljubimac malo izgrizao ili izgrebao vješto ćete zakamuflirati tako da pored njega stavite dekorativno ogledalo ili na njegove stranice (ako je ormar u pitanju) stavite staklenu plohu bez okvira. Isto možete učiniti i sa stolićem.

Podijeli ovo