Spavaća soba je mjesto u domu gdje provodite popriličan dio svog vremene u toku dana. Ne treba ni spominjati da iz tog razloga ovo treba biti najkomfornija od svih prostorija u stanu. Iako je ponekad teško da elegancija i komfor idu ruku pod ruku to nikako nije nemoguća misija. Ako u svojoj spavaćoj sobi želite postići ovu vrstu izgleda imamo odgovarajuću inspiraciju za vas.

Uzmite primjer praznog bijelog zida: on kao da čeka da ga neko prefarba sa raznim bojama i ukrasima. Upotreba dekoracija u vidu naljepnica ili crteža velikih slova predstavlja odličan način za personalizaciju ovog prostora. Možete se odlučiti za inicijale vas i vašeg partnera klasičnim štampanim slovima ili za nešto romantičniju varijantu u vidu pisanih slova.

Spavaća soba je odlično mjesto za postavku raznih važnih fotografija i drugih uspomena. Ako ste umjetnički tip sigurno će vas privući dekoraciju u vidu stilizovanih ramova za slike gdje je napravljena na zidu kompozicija od većih i manjih ramova. Zanimljiva će vam vjerovatno biti i dekoracija u vidu velike mandale iznad okvira kreveta.

Bilo koja od ovih fotografija može vam poslužiti kao inspiracija prilikom uređenja vaše spavaće sobe u koju ćete se rado vraćati nakon svakog napornog radnog dana kako biste se preselili u carstvo snova.

Izvor: homebnc.com

Podijeli ovo