Da biste postali viralni, potrebno je samo da imate izvajano tiijelo koje se ne stidite pokazati i da znate nešto malo o kuvanju. To je dokazao i Franko Noriega, goli kuhar, za kim su žene jednostavno poludjele.

Franko je rođen u Peruu, a od 2007. godine živu u Njujorku gdje se preselio u nadi da će postati glumac. Njegova karijera je ipak otišla u nekom drugom smjeru, kada ga je otkrio poznati modni fotograf Mario Testino.

franko2

Ipak, u žižu javnosti nije dospio zbog svojih modnih angažmana već zbog svojih kratkih kulinarskih video savjeta i to zato što on kuha samo u donjem vešu. Nedavno je otvorio svoj prvi restoran u Njujorku sa peruanskom hranom za čiju pripremu koristi samo cjelovite namirnice, a zove se Baby Brasa. Ako vas put ikada navede na ovu stranu svijeta, sigurni smo da biste voljeli svratiti, možda sretnete i Franka.

Jedan od recepata koji je sigurno podigao prašinu je onaj za puding sa chia sjemenkama, a ako pogledate vidjećete i zašto. Ne sikirajte se ako ne znate španski, teško da ćete se moći fokusirati na recept.

Podijeli ovo