Ako televizor gledate i svega pet minuta u toku dana, morali ste vidjeti još jednu u nizu reklama sa oznakom Top Shop-a koja predstavlja revolucionarni blender, blender koji će vam riješiti sve životne probleme, a pored toga će vam napraviti i savršeni smuti. Pogađate, riječ je o Nutribuletu koji samo što ne iskače iz paštete.

Malko smo istraživali i otkrili da isti taj blender nije ni malo jeftin a cijena mu se kreće od 169 pa sve do, 499 KM, u zavisnosti od modela, a prvih 20 kupaca će kao poklon dobiti masažer za glavu. Nadamo se da naslućujete ironiju.

Prije nego uzmete tu telefonsku slušalicu i pod uticajem PMS-a potrošite novac sa kojim biste mogli djetetu kupiti dobre zimske cipele poslušajte šta kažu oni koji su to već obavili pa tek onda odlučite.

nutribullet

Danijela L. iz Kladova kaže da je Nutribulet naslijedila, ali da se uprkos tome prilično razočarala. Ona tvrdi da ovaj mikser ne radi ništa bolje ni drugačije od puno jeftinijih blendera koji se trenutno mogu naći na tržištu. Važno je, kaže ona, prije kupovine i dobro razmisliti koliko ćete zaista koristiti uređaj, jer su njegove performanse prilično ograničene. Danijela kaže da je Nutribulet kao stvoren za one kojima je brzina na prvom mjestu jer ima zaista snažan motor. Njoj se najbolje pokazao kod pripreme kikiriki putera, ali ni u tome nije baš velika razlika u odnosu na klasične blendere.

Da svaka medalja ima dvije strane dokazuje i iskustvo Aleksandra J. iz Banjaluke  koji je prilično zadovoljan onim što može Nutribulet. Oa kaže da ga je na prvom mjestu kupio zbog sokova i smutija koji se u njemu pripremaju zaista brzo i jednostavno, ali kada je otkrio da se u njemu može pripremiti i cijeli doručak od sjemenki, mlijeka i raznih drugih sastojaka tek tada je ostao oduševljen. Kaže da ga koristi svakog dana i da sve radi savršeno kao i kad ga je kupio te zaključuje kako gotovo svaki dan nađe novi način na koji ga može koristiti i da vrijedi svakog utrošenog pfeninga.

Roman I. iz Sarajeva kaže da je bio prilično entuzijastičan kad je kupio svoj NB, ali da je oduševljenje splasnulo već nakon nekoliko mjeseci. Po njemu je glavna “slabost” ovog blendera nož koji nije napravljen od nehrđajućeg čelika i na kome se nakon nekoliko korištenja  jasno vide tragovi hrđe. Bez obzira na zamjenski nož koji dobijete on smatra da jednostavno nije vrijedan tog novca. Kao pozitivne strane ističe što je motor nevjerovatno jak pa može samljeti sve, od orašastih plodova pa sve do kostiju, bez ikakvih problema.

nutribullet2

Mlada majka, Brankica R. iz Banjaluke kaže da je bila među prvima koji su “ishejtali” koncept zvani “lansiraš proizvod, daš mu upečatljivo ime, nabiješ cijenu duplo veću nego kod sličnih proizvda i svi apsolutno polude”. Poklekla je kada je dobila bebu i kada su je druge, takođe mlade, majke ubijedile da je baš to ono što joj treba. Kupila je. I pokajala se. Brankica kaže da NB ima pet mjeseci, a da je pola od toga bio na popravkama. Ističe da je glavni problem sa noževima koji hrđaju i tečnošću koja pored noža curi prema motoru. Kao jedinu pozitivnu stranu izdvaja praktičnost jer uz blender dobijete i posudice sa poklopcima koje nakon miksanja, poklopite i spremite za “po putu”. Zaključuje kako Nutribulet ne vrijedi ni tog novca, ali ni živaca.

Čitajući ove al ii mnoge druge komentare koje smo primili lako možemo zaključiti da ovaj blender jednostavno nije vrijedan tog novca jer za to možete kupiti i blender, al i multipraktik koji vam može služiti čak i za miješenje tijesta. Znate onaj koji koristi čak i Džejmi Oliver? E, taj. A Nutribulet? Ostavite ga za one koji baš imaju viška novca.

Podijeli ovo