Jesen je doba kada na tržnicama i prodavnicama možemo naći razne vrste bundeva, od hokaido, preko muskatne pa sve do one najobičnije budimke koju možda najčešće koristimo. Kod nas se bundeva uglavnom koristi za pripremu supe, pite bundevare, a oglavnom je pečemo u rerni sa malo šećera i meda, jer je tako najslađa.

Čini nam se da je bundeva prilično zapostavljena u našoj kuhinji i to nepravedno zato smo za vas izdvojili nekoliko fenomenalnih recepata koje možete praviti od bundeve. I to slatkih.

Palačinke od bundeve

Američke palačinke sa dodatkom pirea od bundeve posebno su ukusne. Ako se plačite da ih vaši mališani neće htjeti jesti nemojte im reći šta se u njima nalazi prije nego što probaju.

slatke-palacinke-od-bundeve-846c172b2f026c80b46701c2882bcc8b_view_l

Pogledaj recept

Pita od bundeve

Ovo je jedna od najpopularnijih poslastica koje se pripremaju u Americi pa ne vidimo niti jedan dobar razlog zašto je i vi ne biste isprobali.

pita

Pogledaj recept

Čokoladne kocke sa bundevom

Možda vam na prvu zvuči neobično ova kombinacija, ali probajte prije nego što donesete sud, jer ćete se ugodno iznenaditi.

cokoladabundeva

Pogledaj recept

Rolat od bundeve

Sezona slava je počela, napravite ovaj kolač koji će lijepo izgledati na vašim ovalima, a pri tom je nevjerovatno ukusan.

rolada

Pogledaj recept

Kuglof

Jednostavan, ukusan, sočan, a ima predivnu boju koju mu daje upravo bundeva.

kuglof

Pogledaj recept

Kuglice od keksa i bundeve

Još jedan prijedlog za slavu. Fenomenalno izgledaju, a i jednako su ukusni.

kuglice

Pogledaj recept

Buhtle

Tijesto za buhtle će od običnog postati posebno ako mu dodate samo malo bundeve.

buhtle

Pogledaj recept

 

 

Podijeli ovo