Svjesni smo činjenice da na svijetu, čak i kod nas, postoje ljudi koji zaista imaju puno novca, što bi rekao naš narod “na bacanje” i da svaka roba ima svog kupca, ali smo ostali u čudu kada smo pronašli informaciju da jedna luksuzna robna kuća, Niman  Markus, prodaje porciju blitve za nevjerovatnih 66 dolara ili preračunato u našu valutu 116 KM.

I da tu nismo računali poštarinu koja iznosi 15 dolara, onih američkih jer se blitva poručuje onlajn.

Blitva. Doduše sa slaninom, al i dalje blitva. Luksuzna blitva. Tri puta smo čitali da se uvjerimo da ismo nešto pogrešno shvatili, ali…

Na sajtu se navodi kako je blitva začinjena savršenom količinom slanine (ne zlata), a dolazi u potpunosti skuhana, a potom je zamrznuta.

Kad sve uzmemo u obzir uopšte ne čudi što je ova stranica postala predmet podsmijeha na društvenim mrežama.

Jedan od tvitova na ovu temu glasi Sigurno je ukusnije od suza jednoroga ili vode u kojoj se kupao Prins.

Iz kompanije Niman Markus su rekli da je ovo novi trend koji pokreću i da je cijena sasvim realna na količinu blitve koju dobijete te da vi možete naručiti više ili manje.

Tokom pisanja ovog teksta nismo se mogli oduprijeti nagonu da izračunamo koliko to blitve možete kupiti za 116 konvertibilnih maraka. Dakle, ako za 1,95 KM dobijete kilogram blitve za 116 KM dobićete 59, 4 kilograma blitve.

Potrošite li toliko za godinu dana?

blitva

Podijeli ovo