Jedan od najvećih problema svih nas koji radimo i iz kuće izbivamo više od osam sati jeste i šta jesti dok smo na poslu. Znamo, izbor je zaista veliki jer pekara, roštiljnica i pekoteka ima na svakom koraku, ali koliko je takav način ishrane dobar za naš orgaizam?

Da biste na poslu imali cjelovit, zasitan i zdrav obrok ne treba vam puno vremena, treba vam samo malo mašte i nekoliko naših savjeta.

Mi smo uvijek za dobru salatu koja u sebi sadrži sve neophodne nutrijente koji će vas zasititi dok ne dođete kući i pojedete nešto konkretno. Salate možete slagati u staklene teglice koje će kada završite izgledati ni više ni manje nego kao ukras.

Ako se plašite da vam salata neće ostati svježa onda je važno da je slažete u slojevima određenim redoslijedom pa do toga neće doći.

Na dno teglice stavite dresing (ulje, ocat, začini), a ako koristite luk njega takođe nasjeckajte i stavite na dno zajedno sa dresingom.

teglica

Drugi sloj treba da čine namirnice koje neće upiti dressing, odnosno nešto tvrđe povrće poput mrkve, celera, paprike, šeri paradajza, pasulja, leblebije… Ovaj drugi sloj je najvažniji jer on će predstavljati branu između dresinga i ostalih mekših namirnica.

teglica1

Nakon toga, slažite namirnice po svom ukusu, samo pazite da svježi kupus ili zelena salata dođu na sami kraj. Isto tako slobodno malo pritisnite slojeve da između namirnica bude što manje vazduha.

teglica2

Preko zeleniša možete staviti orašaste plodove ili naribani sir. Teglicu dobro zatvorite i spremite u frižider. Ovakvu salatu možete bez ikakvih problema pripremiti noć ranije i odgovorno tvrdimo da će sutradan biti jednako svježa kao i kad ste je pakovali.

teglica3

Za savršen obrok, u salatu prije konzumiranja dodajte i ostatke piletine, nekog drugog mesa ili kuvana jaja i bićete siti do večere.

Podijeli ovo