Seul je jedan od najnaseljenijih gradova na svijetu koji broji više od deset miliona stanovnika u kome svakog dana ima sve manje prostora za dječiju igru. Upravo iz toga razloga ljudi sve manje vremena provode napolju pa je jedna arhitektonska firma dizajnirala mala, prenosiva igrališta ne bi li izvukli djecu i njihove roditelje napolje.

B.U.S Architecture je firma sa sjedištem u Seulu čiji je cilj bio da velika sportska igrališta za košarku i fudbal stave na jedno i to prenosivo mjesto, a sluili su se istim tehnikama kao i pri izradi malih multifunkcionalnih prostora za stanovanje kojih je u Seulu takođe iz svakog dana sve više jer čak i jedan kvadrat viška postao veliki luksuz.

Kada se ovaj park rasklopi u njemu se nalazi mali teren za košarku, teren za mini fudbal, mreža za tenis i još mnogo toga.

Jedan od glavnih dizajnera ovog parka Ji Hyun Park je izjavio kako Seul zaista pati od manjka prostora i zato je gotovo nemoguće obezbjediti zemljište za velika igrališta te smatra da je ovo sjajno rješenje koje bi se moglo primjeniti u mnogim gradovima širom svijeta.

igraliste4 igraliste3 igraliste2

Podijeli ovo