Koliko ste puta, gledajući američke filmove i serije pomislili “A šta će im onolika soba, svakakao tamo samo prespavaju” i onda kad se u svom malom sobičku ujutro sudarate sa zidovima i namještajem bude vam jasno da je veća spavaća soba zaista potreba.

S obzirom na to da je mali broj as zaista u mogućnosti da sebe priušti veliku spavaću sobu, jer su to prostorije na kojima se kvadrati uglavnom štede mi imamo fenomenalne ideje koje možete iskoristiti da sredite svoju malu spavau sobu, a da ne bude baš tijesna.

Savjeti koje morate uzeti u obzir:

  • Birajte svijete boje, kako za zidove tako i za dekoraciju jer svijetla boja vizuelno povećava prostor i nećete imati osjećaj kao da spavate u kutiji za šibice. Ako baš želite da dodate neke boje neka to budu sitni detalji poput jastučića, zavjese ili stikeri.
  • Sljedeći savjet prilično očit, ali važno je napomenuti da u malu sobu ne stavljate najveći krevet na svijetu. Čak i za par krevet dimenzija 140×200 je sasvim dovoljan i veći vam neće biti potreban. Gledajte samo da kupite krevet koji prostor za odlaganje posteljine i veša.
  • Malu sobu ćete vizuelno proširiti i ako postavite ogledala na strateški odgovarajuća mjesta.
  • Ormare obojite u boju zidova.

Pogledajte fotogaleriju sa divnim idejama:

 

Podijeli ovo