Džemperi se pohabaju, postanu mali, promijeni se moda. Međutim, to ne mora da znači da treba da ih bacite. Pružite im novi život tako što ćete ih pretvoriti u nešto potpuno drugačije, a evo i kako!

Zimski svijećnjaci: Omotajte komad starog džempera oko običnog staklenog svijećnjaka ili tegle, a najpraktičniji dio džempera u tu svrhu su rukavi.

Jastučnica: Umjesto da ga bacite, pretvorite stari omiljeni džemper u novu mekanu jastučnicu. Veoma jednostavan projekat čak i za one koji nisu vični u šivenju.

Rukavice: Rukavice su još jedan lak, a koristan način da reciklirate staru garderobu. Uz pomoć šivaće mašine brzo ćete imati nov par rukavica da vas grije.

Abažur: Čak i najobičniju lampu možete pretvoriti u atraktivnu i unikatnu ako “obučete” abažur u pleteni džemper. Dovoljno je da ušijete komad lastiša za unutrašnje ivice džempera koji će držati materijal na mjestu.

Čuvar toplote: Ovaj ukrasni detalj na šolji održavaće piće duže toplim. Isjecite komad džempera, a na krajeve stavite čičak traku ili dugme kako bi mogao lako da se skida. Po potrebi opšijte jednu ili obje ivice trakom i grijač za šolju je gotov.

Obložena kutija: Ova simpatična kutija za skladištenje napravljena je od najobičnije kartonske kutije i starog džempera. Dodajte i par detalja poput bijele čipke i kanapa.

Pakovanje za piće: Umjesto u kupovnoj kesi, poklonite flašu pića u zaista unikatnom pakovanju. Iskoristite rukav od džempera da obložite flašu i ukrasnu traku ili kanap da zavežete mašnu.

Mini novogodišnje jelke: Nema boljeg vremena za reciklažu od praznika, kada možete čak i uštedjeti koji dinar ako sami napravite dekoraciju za kuću.

Unikatne narukvice: Ne samo što će privući pažnju, ove narukvice obložene materijalom su i veoma udobne za nošenje.

Grijači za noge: Veoma jednostavno napravićete grijače od dva rukava džempera. Biće vam potrebne i dvije ukrasne trake za zatezanje koje ćete uplesti kroz donji dio grijača.

Tekst prenosimo sa kucastil.rs.

Podijeli ovo