Volite printove, ali ne znate kako da ih uklopite? Evo četiri najčešća izazova za sve koji vole ovakav dekor, ali se plaše igre.

Izazov 1: Više različitih printova

Odaberite primarni print – onaj koji će dominirati prostorom. Neka to bude prugasta pozadina. Na primjer, neka tapete budu u koralnim nijansama, a iste nijanse neka dominiraju i tepihom, bezt obzira na njegov print. Poenta je da zadržite istu paletu boja na zidu i podu. Namještaj neka bude potpuni kontrast, poput ove fotelje.

Izazov 2: Isti “ispis” dominira prostorom

Oblijepite sobu ovakvim tapetama, Najbolje bi bilo da to bude isti print, ali u dvije različite boje. Ostali detalji neka budu “mirniji”.

Izazov 3: Miješanje pruga

Poigrajte se širinom pruga i tonovima. Čak sedam različitih uzorka dominira prostorom na slici i kreću se u rasponu od tankih do debelih linija, od neutralnih do zemljanih tonova. Slobodno im promijenite smjer. “Štrči” li nešto? Ne!

Izazov 4: Miješanje uzoraka

Cvijeća i geometrijski uzorci zaista mogu da budu dobra kombinacija. Ali, ovdje mora da dođe do izražaja suptilnost. Zato neka tapete budu u nešto bljeđim tonovima. One i te kako dominiraju, ali primjećujete li da se kroz cijeli dekor provlači nježna sivo-plava.  “Junak” ove priče su tapete, a dok se ostali uzorci “uspješno bore” s njima. Jednobojni dvosjed svakako smiruje utisak.

Podijeli ovo