Siva boja je izuzetno zahvalna u kombinacijama. Njene nijanse od gotovo bijele do skoro crne sjajne su za dekorisanje svakog enterijera. Iako je upravo u tim nijansama česta u dizajnu doma, mi smo odlučili da je iskombinujemo sa nekim drugim bojama i ponudimo vam potpuno uzbudljiv izgled prostora. Od bijele do trava zelene, od ružičaste do duboko tirkizne…

Siva&bijela

Ovu svježinu ništa ne može da pobijedi. Akcenat je na bijeloj boji, ali siva ovom prostoru daje sofisticiranost u kombinaciji sa nježno plavom. Bijelu, sivu i plavu “povežite” i na prozorima kako biste dobili savršenu cjelinu. Suptilne pruge unijeće živost u enterijer.

Siva&žuta

Budite u trendu i kombinujte tamniju žutu boju sa laganom sivom. Donji dio zida zapravo će smiriti tu jaku nijansu žute. Dizajnu dodajte malo rustikalnog drvenog namještaja.

Siva&koral

Ove prekrasne boje djeluju sjajno kada su u paru jer su u istom tonu. Vješalica razbija prostranstvo sive i savršeno je mjesto za kačenje ručnika i ogledala. Bijelo-mint kada prepuna je tople kupke dodaće ovo dizajnu prelijepu, umirujuću notu.

Siva&roze

Suptilna roze boja kreveta odlično se uklapa u geometrijsku pozadinu sa blijedo sivom podlogom. Ključ je zapravo stvoriti uravnotežen izgled, a to se postiže tako što su boje tonski slične. Tamni trokutovi na pozadini privlače pažnju i razbijaju monotoniju, a print posteljina i blago ružičasti jastuci suptilan su ukras ovom dizajnu.

Siva&Mornarsko plava

Sitni žuti detalji daće ovoj kombinaciji sive i mornarsko plave perfektan proljećni izgled, sveden i potpuno nenapadan. Pazite sa teksturama. One su završni stilski  pečat.

Siva&tirkiz

Ako želite potpuno drugačiji, elegantan izgled, odlučite za uparivanje dubljih boja. Zid gdje je smješten kamin ima mat sivu nijansu i bilo bi zaista previše da je cijeli prostor u toj boji. Tirkiz je sekundarna boja i daje predivan kontrast istovremeno dodajući dubinu cijeloj ovoj šemi. Tamni drveni namještaj dovršiće ovaj dramatičan izgled.

Podijeli ovo