Ovo je priča za sve vas koji ste bili dovoljno hrabri da ostavite “nedovšen” zid od opeke.

Ovakav zid dekor je sam po sebi, a zbog teksture i prirodne boje opeke, prilikom uređenja prostora, možete da koristite različite stilove, od rustikalnih do modernih. Evo nekoliko ideja kako da ih dodatno istaknete.

Drvo: Zidovi od opeke u bijeloj boji su poput platna koje čeka da ga ukrasite. Pomoću namještaja od tamnog drveta možete dati upečatljiv kontrast bijelim zidovima.

Umjetnost na zidu: Ako zidu dodajte ponešto od ručo rađenih remek djela, potrudite se da budu jednostavni, ali slobodno se igrajte bojama.

Kićanka: Ova kićanka savršeno pokazuje kako zid od cigle od grube postaje nježna ploha. Sve što vam je potrebno jeste da njegovom prirodnom tonu dodate boju breskve.

Zapis na zidu: Zid od cigle obojite u bijelo, a drugi neka bude tamni kontrast. Crnilo razbijte bijelim ramom u kojem ćete ispisati svoju motivacionu poruku. Dobićete sofisticirani prostor.

Jednostavna umjetnost: Prilikom uređenja zida, uvijek želimo da mu dodamo što više nekih ličnih pečata i onoga po čemu će nas prepoznavati. Ponekad, ipak, sve što trebate su dvije jednostavne umjetničke grafike.

Podijeli ovo