Ukrašavanje zidova naljepnicama ili šablonima sa motivom drveta, oslikavanje ili, pak, dekorisanje zidova pravim granama može biti prelijepa i inspirativna ideja. Zamislite drvo sa granama, lišćem, pticama i leptirima kako unosi život u bilo koju prostoriju u vašem domu.

 

Bilo da je pravo ili naslikano, samo ukras na zidu ili ima i korisnu namjenu, drvo u enterijeru ne može ostati neprimećeno. Zato, ako tragate za jedinstvenom i upečatljivom dekoracijom za zidove, pogledajte pet kreativnih ideja i brojne načine kako da ih primijenite u svom domu.

Dio prirode u domu

Naljepnice i šabloni u obliku drveta ili, pak, prave grane i suvo lišće biće centralni dekorativni detalj u prostoriji i unijeti duh prirode u enterijer.

Polica za knjige

Grane drveta ili stablo poslužiće kao idealno mjesto za police, pa će vaše knjige ili dekorativni predmeti dobiti kreativno mjesto za odlaganje. Police u obliku drveta savršeno će se uklopiti u dječju sobu, ali mogu krasiti zidove bilo koje prostorije.

Porodično stablo

Porodične fotografije zaslužuju istaknuto mjesto u vašem domu, a jedan od kreativnijih načina da ih izložite je foto galerija smještena na granama drveta.

Novogodišnja jelka

Ako živite u malom stanu, idealna zamjena za pravo novogodišnje drvo može biti dvodimenzionalna jelka na zidu napravljena od suvih grančica ili oblikovana od samih ukrasa za jelku.

Tekst: kucastil.rs

Podijeli ovo