Ako ste jedna od onih osoba koje jednostavno ne vole da im stvari dolaze u kompletu, ovdje na prvom mjestu mislimo na spavaće sobe, onda će vam ovaj tekst biti više nego zanimljiv.

Baš kao i kad je u pitanju kombinovanje odjevnih predmeta, vi ne morate kupiti sve ono što vidite na jednoj lutki već možete da radite svoje kombinacije, što je čak i poželjno. Isti je slučaj i sa uređenjem spavaće sobe, ako baš nemate ideja vi svakako možete kupiti komplet spavaću sobu, ali mi vam toplo preporučujemo da pustite mašti na volju i unesete dašak svoje osobnosti. Ipak u toj prostoriji treba da provedete najmirniji i najmanje stresan dio dana, da se odmarate, opuštate…

Upravo iz tog razloga za vas smo pronašli sjajne ideje i sasvim neobične predmete koje možete iskoristiti umjesto noćnih ormarića.

Stari kovčeg

Negdje u kući sigurno imate neki stari kovčeg koji skuplja prašinu. iskoristite ga da vam stoji pored kreveta. Isto možete uraditi i sa starim koferima, jednostavno ih poslažite jedan na drugi i to je to.

Stolice

U nedostatu nekih kreativnijih materijala, pronađite dvije stolice koje odišu retro fazonom i postavite ih sa obe strane kreveta. I ne, neće izgledati nezgrapno.

Bubnjevi

ako ste vi ili vaše dijete ljubitelji muzike onda vam neki stari bubanj koji je dao svoje može poslužiti kao komad namještaja. Neobično, ali svakako lijepo.

Poslužavnik

Stolić kome je prvobitna funkcija da na njemu držite pića vašoj sobi će dati dašak elegancije iz dvadesetih godina kada su bile popularne elegantne zabave u smokinzima.

Bure

U posljednje vrijeme industrijski dizajn je prilično popularan, a ako ste njegov ljubitelj onda će vam se ideja da stavite bure pored uzglavlja sigurno svidjeti. Naravno prije toga ga dobro izbrusite i prefarbajte.

Korpica

Korpica koja stoji na hrpi knjiga ili starih časopisa je kao stvorena za shabby chic uređenje doma. Možda nije praktična da na njoj držite lampu, ali će u nju stati omila sitnica i lijepo izgleda.

Knjige

Ukoliko ste pasionirani knjigoljubac možda vam se ova ideja na prvu neće svidjeti, ali kad malo bolje promislite sigurno imate gomilu knjiga koje ne znate gdje da stavite. Naša preporuka je da ih poslažete pored kreveta i da ih pretvorite u noćni ormarić.

Zidna polica

Kad su u pitanju manje obe u kojima krevet mora da stoji do zida, zidna polica može biti sjajna zamjena za noćni ormarić. raktično i lijepo.

 

Podijeli ovo