Kućanski aparati napravljeni od nerđajućeg čelika svakoj kuhinji će dati dašak elegancije i sofisticiranosti, ali svi oni koji ih imaju znaju da su prilično teški za održavanje i da se na njima vidi svaki otisak prsta.

Isprobali smo zaista razna sredstva za čišćenje koja su namijenjena baš ovim aparatima i zaključili da su stari dobri mlaka voda i deterdžent najučinkovitiji. Još ako budete pratili naše posebne savjete ne bi trebalo biti nikakvih problema.

Potreban materijal:

  • Suha krpa
  • Mokra krpa
  • Voda
  • Deterdžent za suđe

Sve što treba da uradite jeste da smočite krpu od mikrovlakana i dobro je ocijedite tako da bude samo vlažna. Na krpu dodajte bukvalno jednu kap deterdženta za suđe, protrljajte tako da se rasporedi po cijeloj krpi.

Nakon toga, krpom prebrišite cijelu površinu detaljno, isperite krpu pa prebrišite još jednom. Morate samo paziti da krpa bude dobro ocijeđena od vode, jer ako bude natopljena na aparatima će ostati mrlje od kamenca.

Za kraj još jednom prebrišite cijelu površinu suhom krpom i vaš posao je gotov.

Možda vam se ovo sve čini previše komplikovano, ali vam garantujemo da je to najbolji i najefikasniji način. Dovoljno je da aparate na ovaj način perete svake 2-3 sedmice.

 

Podijeli ovo