Ako imate malu djecu onda znate da je organizacija igračaka jedan od najvećih problema, ako želite da sve ima svoje mjesto i bar ponekad izgleda uredno.

Najlakše je igračke potrpati u plastične kutije, ladice i sanduke, ali igračke se na taj način oštećuju, djeca ih teško pronalaze i nakon nekog perioda odustanu od igre, jer im se jednostavno ne da tražiti ono što im treba.

Sigurni smo da će vam ideje koje smo za vas pronašli biti od koristi i da ćete igračke uspjeti organizovati na praktičan i lijep način.

Garaža za autiće

Ako vaši dječasi obožavaju autiće, ovo je jedan od sjajnih načina da ih spremite. Lijepo, pregledno i sigurno će duže trajati.

Farma za plišance

Ovo je sjajan način za organizaciju plišani igračaka koje uglavnom skupljaju prašinu. Napravite malenu farmu koja će služiti kao ukras.

Garderoba za djevojčice

Ovo nije neki težak projekat i sve može biti gotovo za jedan dan. Kao polugu za zavjesu možete koristiti šipku za tuš kabine, nabavite stalak za kostime i to je to. Svako dijete će sigurno uživati u svojoj garderobi za presvlačenje.

Pametna klupica

Ako postoji slobodno mjesto u dječijoj sobi obavezno na njega stavite klupicu koja može poslužiti i kao mjesto za odlaganje igračaka ili u ovom slučaju knjiga.

Ljuljaška za igračke

One najdraže igračke vaših mališana možete izložiti na improvizovane ljuljaške napravljene od grana i konopca pa povješane po zidu.

Mobilni stolić

Ovo je savršeno rješeje za pribor za pisanje i crtanje, bojice, flomastere i sve ono što je teško držati na jednom mjestu. uglavnom nisu skupi i možete ih naći u prodavnicama poput IKEA-e.

Ćošak za čitanje

Od gajbica možete napraviti lijepe i funkcionalne police za slikovnice i knjige i za nešto laganije igračke.

Police na zidovima

Obične otvorene police nisu dobra opcija kad su u pitanju dječije sobe, ali ovako nešto, sa čega stvar ne mogu popadati je sigurno dobar izbor.

Kuhinja

Kuhinja je sama po sebi igračka, ali ove nešto veće mogu poslužiti i kao mjesto za odlaganje ostalih igračaka.

Starinska kolica

Odličan izbor za mobilnu biblioteku. Klinci će obožavati da vozaju kolica i da skuplja igračke.

Podijeli ovo