Kompanija Honda poznata po proizvodnji automobila i bijesnih motora proizvela je nešto što bi poželio apsolutno svako ko ima veliku okućnicu i kome dosta vremena oduzima košnja trave. Riječ je o posebnom modelu ksilice po imenu Miimo koja će sav posao obaviti sama dok vi u hladu pijuckate neko osvježavajuće piće ili kaficu.

Ovo je kosilica koja se u potpunossti može programrati tako da se prilagodi potrebama korisnika, sadrži rotirajuće oštrice, a može joj se prilagoditi čak i visina. Njome se upravlja putem daljinskog upravlja ili putem aplikacije za mobilni telefon, a ima ugrađene senzore koji joj pomažu da se kreće i vješto izbjegava prepreke.

Kosilica Miimo sa jednim punjenjem može da se kreće od 30 do 70 minuta u zavisnosti od toga koliko je trava gusta i visoka, a prije nego što se isprazni sama se doveze do punjača da se prikopča. Opremljena je i posebnim alarmom koji se upali kad god je neko podigne što štiti od krađe. Jedina mana ove “robotske” kosilice je cijena koja iznosi 2,499 američkih dolara.

Zanima vas kako izgleda u akciji? Pogledajte.

Podijeli ovo