Onog trenutka kada postanemo roditeljidobijemo neobjašnjivu potrebu da sačuvamo i pokažemo svijetu sve ono što su naša djeca obojila, nacrtala i izradila jer svi mi negdje smatramo da smo rodili genijalce.

Ako baš jako želite da pokažete radove svojih mališana, ali ne želite da vam kuća liči na obdanište onda obavezno uzmite u razmatranje neke od naših ideja.

Jednaki okviri

Ovo je sjajna ideja za sve one radove koji ne pašu u klasične okvire za slike. Zakačite ih na zid, a oko njih stavite okvire jednakih boja, ali različitih oblika. Ako želite možete staviti i okvire jednakih oblika, kako vam više odgovara. Ovo je posebno dobra ideja za sve ono 3D radove koje mališani izrađuju u vrtiću, gdje koriste vatu, vunu, štapiće…

Izložba

Sve one čestitke koje je vaše dijete napravilo možete staviti na jedan zid. Razvucite konopac u tri reda (npravite štrik), a čestitke štipaljkama prikačite baš kao što biste veš. Ovo je super ideja jer kada mališani prerastu čestitke štrik može poslužiti kao mjesto za stavljanje porukica, fotografija, podsjetnika.

Table od pluta

Plutene table obično se koriste za kancelariju, ali mogu biti sjajan izbor za izlaganje umjetničkih djela vaših klinaca. Dobro je što ih možete mijenjati i vremenom može postati tabla za kalendar obaveza, fotografije i ostalo.

Kolaž

Ovo je super ideja ako želite da od crteža želite napraviti trajni ukras vašeg doma. Odaberite manje crteže i spojite ih u jedan veliki kolaž. Bilo bi dobro da vam ovo odradi neko stručno lice da bi sve izgledalo lijepo i usklađeno.

Privremeni okviri

Ako crteže izlažete u dječijoj sobi u tom slučaju možete biti nešto neformalniji i kreativniji. Crteže možete lijepiti direktno na zid, možete izraditi improvizovane okvire od izolir trake u bojama, možete baš da se igrate kako god vi i vaši klinci želite, a to i jeste poenta svega.

Podijeli ovo