Sigurno u kući imate neke stare okvire u kojima su nekada bili gobleni ili slike iz doba komunizma koje više sigurno nisu za upotrebu. To nikako ne znači da za upotrebu nisu ni okviri kojima ta “umjetnička djela” oivičena.

Mi imamo nekoliko sjajnih ideja kako da iskoristite stare okvire, udahnete im život i upotrijebite na potpuno nov način.

Cvijeće na zidu

Na okvir možete zavezati male staklene flaše koje mogu poslužiti kao saksija, a u saksije naravno možete staviti cvijeće.

Uokvirene kovanice

Ako imate puno straih kovanica onda je ovo savršen način da ih iskoristite. Zalijepite ih na šperploču koju ste ranije ofarbali u boju po želji i kasnije jednostavno uokvirite.

Poslužavnik

Da biste ovo napravili biće vam potrebno malo više vremena, a sve što treba da napravite jeste da komad šperploče obložite tkaninom, stavite u okvir i pričvrstite. Sa obe strane okvira montirajte ruček (obične koje se koriste za kuhinjske elemente) i to je to.

Za stare fotografije

Ako želite možete i samo da osvježite vaš okvir tako što ćete napraviti podlogu za fotografije od nekog šarenog materijala.

 

Podijeli ovo