Nemate dovoljno novca da preuredite svoj dom, a opet želite nešto da mijenjate da biste bar stvorili iluziju kako ste preuredili svoj dom? Na pravom ste mjestu, jer mi imamo sjajne trikove koji su jako povoljni, a zbog kojih će vaš dom odisati luksuzom. Moguće je.

Vjerovali ili ne, tajna se krije u prozorima, odnosno u zavjesama i zastorima koje koristite, a koji jednostavno ne mogu proći neprimjetno. Mnogi ljudi zavjese doživljavaju samo kao zaštitu za prozore i ne posvećuju im baš previše pažnje što može biti velika greška. Ako uložite novac u skupi namještaj, a ne razmišljate o zavjesema vaš dom neće izgledati luksuzno ni sa stilom. S druge strane ako namjestite vaš dom nešto skromnije, prave zavjese će cijelu stvar podići na sasvim novi nivo. Zavjese su važne.

Crno – bijela klasika nikad ne izlazi iz mode

Ako se odlučite za jednostavne bijele zavjese i crne garniše sa jednostavnim završecima sigurno nećete pogriješiti. Ako se bavite uređenjem onda sigurno znate da je jednostavnost ključ za eleganciju. Ako su boje u ostatku stana neutralne možete se poigrati i sa bojama, ali bijela je uvijek sigurica na koju treba da igrate.

Povoljnija verzija klasičnih detalja

Budimo relni dobre zavjese su uvijek skupe, a vi se potrudite da pronađete jeftinijiu verziju onoga što vam se sviđa. Postoji zaista veliki izbor zavjesa i sigurni smo da možete pronaći nešto što izgleda bogato i skupo, a što odgovara vašem budžetu.

Koristite alke

U posljednjih par godina uglavnom se izbjegavaju alke kad je u pitanju vješanje zastora, a to je potpuno pogrešno, jer ako odaberete neke koji nisu klasični drveni možete dobiti zaista luksuzan izgled vašeg dome bez obzira da li su zastori zatvoreni ili otvoreni. Kao i kod zastora, isti je slučaj i sa alkama, izbor je zaista veliki i potrudite se da ih uklopite sa cjelokupnim izgledom eneterijera.

Kako postaviti zavjese

  • Zavjese mogu vizuelno transformisati vašu prostoriju, odnosno mogu napraviti iluziju da je plafon puno viši nego što jeste, naravno samo ako ih postavite na pravi način. To ćete postići tako da zavjesu postavite što bliže plafonu.
  • Zavjese bi trebalo da budu van prozora od 10 do 12 centimetara, ali da i dalje budu nabrani, to će odati utisak širokih prozora.
  • Zastori treba jedva da dotiču podove ili pak da 2,5 centimetra budu na samom podu što je takođe poželjno za luksuzan izgled.

Podijeli ovo