Treba li vam inspiracija za uređenje prostorija u vašem domu? Donosimo vam nekoliko prijedloga kako da tmurne i zastarjele sobe pretvorite u predivna mjesta za život.

Prije

Neadekvatno svijetlo, strmi svodovi i loš razmještaj namještaja davali su ovoj sobi izgled turobne kućice za lutke.

 

Poslije

Bijela boja na zidovima, plafonu i podu unijela je novi sjaj i mnogo više svijetla u nekada tamnu sobu. Najmračnije ćoškove prostorije osvjetljavaju lampe, a raskošan luster se savršeno uklopio u novi izgled ove dnevne sobe. Uz pomoć arhitekte vlasnici su podigli krov i dobili više prostora.

Prije

Malena kupatila su obično bez stila i bude osjećaj klaustrofobije. Tako je bilo i sa kupatilom na slici i podhitno ga je trebalo renovirati.

Poslije

Uz samo malo mašte i pažljivo odabranih boja vaše kupatilo će zablistati u punom sjaju! Lavaboi, ormarići, police i fioke su spojeni u jedan element, na zidu se nalaze dva ogledala, a sve je naglašeno plavim i bijelim tonovima. Predivno, zar ne?

Prije

Soba na slici zadnji put je uređena osamdesetih godina prošlog vijeka i zbog toga je ovaj zid sa malenim kaminom ostao zaboravljen

Poslije

Nakon renoviranja nekada zaboravljeni dio ove sobe postao je njeno najistaknutije i najugodnije mjesto za odmor! Kamin je u veličanstvenom novom izdanju bijele boje spojen sa policama na kojima stoje knjige i ukrasi. Ispred njega, nalazi se sto i dvije fotelje – idealno mjesto za hladne zimske večeri kada se uz vatricu možete udobno smjestiti i uživati u stranicama svoje najdraže knjige.

Prije

Zidovi boje breskve i stolice sa cvjetnim dezenom jednostavno su zamarali oči. Ova trpezarija nije imala nimalo šarma i to se podhitno moralo promijeniti.

Poslije

Prvi korak je bilo brušenje parketa i mijenjanje njegove boje u tamnosmeđu nijansu. Zidovi su prefarbani bijelom i sivkasto – smeđom nijansom, a sto i stolice u crnoj boji dali su poseban šarm ovoj trpezariji.

 

Podijeli ovo