Ne morate baš svaki ukras kupiti u prodavnicama. Neke možete napraviti i sami i to od papira. U ovom tekstu vam donosimo ideje kako da napravite nekoliko kreativnih i lijepih ukrasa za vaš dom.

Citati na zidu

Zašto na zidu ne biste imali istaknut svoj najdraži citat? Jednostavno napravite slova od novinskog papira i zalijepite ih na stari okvir koji ste prethodno oblijepili ukrasnim papirom.

Napravite sami svoj zidni sat

Izaberite komad šarenog papira koji savršeno odgovara dekoru vašeg doma, stavite ga na zid i prikačite dvije velike kazaljke. Izgleda divno, zar ne?

Srca iznad kreveta

Napravite srca od ukrasnog papira, zatim još jedna – malo manja – i spojite ih ljepilom. Od njih napravite vijenčić i okačite ga iznad kreveta ili kamina uz pomoć trakice koju ste provukli kroz rupice na srcima.

Stari prozorski okvir

U prodavnicama antikviteta kupite stari prozorski okvir i ukrasite ga fotografijama voljenih osoba. Pored slika možete dodati i neke zanimljive natpise. Ovako sređen prozorski okvir će biti savršen ukras za stolić u vašem hodniku ili sobi.

Tabla uspomena

Sa jednom tablom, nekoliko trakica i pribadača možete sami da napravite mjesto za drage uspomene. Izaberite boju pozadinskog papira, preko njega pričvrstite trakice pribadačama i sada slobodno kačite fotografije divnih trenutaka ili poruke drage osobe na ovo mjesto. Garantujemo da će vam ova tabla izvući osmijeh na lice svaki put kada je pogledate.

Podijeli ovo