Ne morate baš svaki ukras kupiti u prodavnicama. Neke možete napraviti i sami i to od papira. U ovom tekstu vam donosimo ideje kako da napravite nekoliko kreativnih i lijepih ukrasa za vaš dom.

Citati na zidu

Zašto na zidu ne biste imali istaknut svoj najdraži citat? Jednostavno napravite slova od novinskog papira i zalijepite ih na stari okvir koji ste prethodno oblijepili ukrasnim papirom.

Napravite sami svoj zidni sat

Izaberite komad šarenog papira koji savršeno odgovara dekoru vašeg doma, stavite ga na zid i prikačite dvije velike kazaljke. Izgleda divno, zar ne?

Srca iznad kreveta

Napravite srca od ukrasnog papira, zatim još jedna – malo manja – i spojite ih ljepilom. Od njih napravite vijenčić i okačite ga iznad kreveta ili kamina uz pomoć trakice koju ste provukli kroz rupice na srcima.

Stari prozorski okvir

U prodavnicama antikviteta kupite stari prozorski okvir i ukrasite ga fotografijama voljenih osoba. Pored slika možete dodati i neke zanimljive natpise. Ovako sređen prozorski okvir će biti savršen ukras za stolić u vašem hodniku ili sobi.

Tabla uspomena

Sa jednom tablom, nekoliko trakica i pribadača možete sami da napravite mjesto za drage uspomene. Izaberite boju pozadinskog papira, preko njega pričvrstite trakice pribadačama i sada slobodno kačite fotografije divnih trenutaka ili poruke drage osobe na ovo mjesto. Garantujemo da će vam ova tabla izvući osmijeh na lice svaki put kada je pogledate.

Podijeli ovo

Slični sadržaji