Kuvanje često zna samo po sebi biti naporan posao, pa je zato mnogo lakše kada su vam sve potrebne stvari pri ruci i kada se možete slobodno kretati, bez bojazni da ćete udariti u ormarić ili u drugu osobu. Upravo zbog toga, renoviranje kuhinje je veoma važno. Pitate se kako da iskoristite prostor u kojem stvarate najukusnija jela? Mi vam u ovom tekstu donosimo nekoliko prijedloga.

Prije

Nema ništa loše u običnim svijetlim bojama, ali, priznaćete, nekada znaju biti monotone. Bilo je potrebno samo nekoliko detalja da kuhinja na slici zablista u punom sjaju.

Poslije

Sudoper je pomjeren do prozora i njime su sada spojeni nekada razdvojeni kuhinjski elementi, što olakšava odlaganje suđa.  Ormarići su prefarbani u sivkastosmeđu nijansu, dok su zidovi prekriveni pločicama sve do samog plafona. Dvije starinske visoke stolice i slika na zidu dali su kuhinji topao ugođaj.

Prije

Kuhinja na slici je od dnevne sobe bila razdvojena malenom trpezarijom i nije uopšte bila velika. Zastarjeli aparati i sudoper žute boje, tamnosmeđi kuhinjski elementi i bež pločice još su više vizuelno umanjivali ionako skučeni prostor. Ova kuhinja je naprosto vapila za renoviranjem.

Poslije

Sa zidova su skinute bijele pločice, a zamijenjene su rešetkastim trakama u boji leda. Kuhinjski ormarići uz prozor su bijele boje, a na sredini prostorije nalazi se predivan crni sto neobičnog oblika koji ne samo da stvara savršen kontrast, već na divan način spaja kuhinju sa dnevnom sobom.

Prije

Četrdesetih godina prošlog vijeka kuhinjski elementi su zauzimali veći dio prostora i obično su dolazili u dvije boje od kojih je jedna služila kao okvir na vratima, kao što je to slučaj sa ormarićima na slici. Tokom godina, vlasnici su mijenjali boju i uređaje, ali je ipak trebalo unijeti dašak modernog doba u ovu kuhinju.

Poslije

Svi kuhinjski elementi osvježeni su crvenom bojom. Veliki frižider djeluje kao da je kupljen u kompletu sa kuhinjskim elementima, a dvije barske stolice su se savršeno uklopile u novi izgled ove kuhinje.

Prije

Vlasnici su isprva htjeli da kuvaju u ovoj kuhinji koja odiše stilom osamdesetih godina prošlog vijeka, ali su se predomislili zbog njenog neobičnog izgleda.

Poslije

Cilj preuređenja ove kuhinje bio je da se napravi prostor koji će biti svijetao, prozračan i funkcionalan. Prvo i osnovno kuhinjski elementi boje drveta su jednostavno morali da nestanu; na njihovo mjesto su došli ljupki ormarići u bijelim i sivoplavim nijansama. Umjesto bijelih, na zid su stavljene pločice u nijansama plave i zelene. Stol i stolice su premješteni, kao i kuhinjski uređaji. Rezultat – efikasnija kuhinja u kojoj je sve nadohvat ruke.

Prije

Mnogo prostora je bilo neiskorišteno u ovoj kuhinji. Kuhinjski elementi su bili u dobrom stanju, tako da nije bilo potrebe za kupovinom novih. Pitate se kako su vlasnici proširili ovu prostoriju?

Poslije

Veranda se u ovoj kući uopšte nije koristila i zato su je majstori prilikom renoviranja dodali u kuhinju. Pored toga, zid je probijen za još više prozora i sunčeva svjetlost je unijela nov život u ovu kuhinju. Bijeli ormari dodatno su vizuelno proširili prostor.

Prije

Zastarjeli bijeli uređaji i narandžasti ormari nikako nisu bili po volji vlasnika ove kuhinje. Podhitno se morao mijenjati izgled ove prostorije.

Poslije

Bijeli zidovi odlično su se uklopili uz crne kuhinjske elemente sa drškama od brušenog nikla i granitnim radnim stolovima, a sve to zajedno dalo je kuhinji veoma elegantan izgled.

 

Podijeli ovo