Ma koliko se trudili da sobe za vaše klince uredite u neutralnim bojama, sigurno će doći dan kada će oni izraziti želju da prostor u kome najviše borave urede po svom ukusu. Mi vam danas onosimo sjajne, kreativne ideje za uređenje sobe za djevojčice.

Da se azumijemo, mi smo apsolutno protiv stereotipa da je roza za djevojčice, plava za dječake što ćete primjetiti po fotografijama koje smo za vas pronašli. Ovdje je akcenat na kreativnosti koju bi trebalo da podstičete kod djece od najranijeg djetinjstva.

Pustite ih da šaraju po zidovima

Na svu sreću postoje tapete po kojima se može pisati bez ikakvih problema, a trag krede se kasnije može obrisati. Isto tako postoji crna boja za zidove po kojoj se mže pisati pa jedan dio zida možete obojiti u tu boju.

Isto tako postoje tapete koje su napravljene kao bojanka, što je još zabavnije od obične crne.

Odaberite zabavnu paletu boja

Ako ste vi konzervativni kad je uređenja doma u pitanju onda bi bilo dobro da vašim mališanima prepustite da odaberu boje za svoju sobu. I nemojte ih previše usmjeravati, jer sve je dozvoljeno.

Odaberite zabavne police

Police moraju biti sastavni dio svake dječije sobe, a sjano je to što možete odabrati neke neobičnog izgleda. Postoje police u obliku kućica, nepravilnih oblika pa čak i nekih životinja.

Nama se posebno dopala ova u obliku kućice za lutke.

Udobno mjesto za sjedenje

Pored udobnog kreveta, klinci moraju imati još udobnije mjesto za sjedenje, da li će to biti lazy bag, fotelja ili nešto treće na vama i vašem djetetu je da odlučite.

Viseće sjedalice su posljednjih godina apsolutni hit, ako imate prostora obavezno ih uzmite u obzir.

Ukrasite zidove

U slučaju dekoracije zidova takođe treba da osluškujete afinitete vašeg djeteta, nemojte kupiti nešto zato što je vama slatko, već se posavjetujte se djetetom.

Koja ideja se vama najviše sviđa?

 

Podijeli ovo