Shannon Smith je dizajnerka interijera koja dosadni, jednoličan dom pretvara u udobni kutak i to na način da pomislite kako je riječ o magiji. Ona je sa sajtom PopSugar podijelila koja su to tri najvažnija faktora kad je riječ o uređenju doma.

Po njenim riječima da biste kreirali dom od koga zastaje dah trebalo bi da razmislite od tri ključna faktora bez kojih ništa ne bi bilo isto. To su tekstura, boja skala….

Tekstura: Što više to bolje

Shannon kaže da ne treba da štedite na materijalima i da ćete sa različitim tkaninama dobiti teksturu u domu koja vam je neophodna da biste dobili osjećaj ugodnosti i ušuškanosti, a to je ono što svi želimo od svog doma.

-U dom dodajte tepihe, draperije, starinske komade i prirodna vlakna.

Boja: Tri sloja

Važno je da u vašem domu preovladava nekoliko slojeva boje, jer će to dati posebnu dubinu prostoru, čak i ako su u pitanju potpuno neutralne boje. Ona aže da kad uređuje dom uvijek bira tri nijanse, jednu svjetlu, drugu tamnu i treću koja je nešto između i obavezno ih sve tri uvrsti u prostoriju.

Skala: Što veće, to bolje

Nemojte bježati od velikih komada namještaja čak i ako uređujete kvadraturom manji prostor. Velika umjetnička djela na zidovima, ogledala koja su naslonjena i veliki, predimenzionirani tepisi mogu biti centralna tačka vašeg dnevnog boravka.

Podijeli ovo