Gubite li stalno svoj omiljeni karmin, lak za nokte ili sjenilo za oči? Zaboravite na to jer imamo ideje kako možete složiti svu svoju šminku tako da je više nikad ne tražite kada se morate brzo spremiti za izlazak iz kuće.

Lakovi za nokte

Pojeli ste sve kekse i ostala vam je divna teglica od njih, a ne znate šta ćete s njom? Zašto je ne biste iskoristili da u nju pospremite lakove za nokte? Budući da je providna lako ćete naći nijansu laka koju želite.

Karmini i sjajevi za usne

Nemojte bacati čašicu od vaše mirišljave svijeće nakon što izgori zato što ona može biti savršeno mjesto na koje ćete pospremiti svoje karmine i sjajeve za usne. Sačuvajte nekoliko čašica od svijeća i tada sve karmine i sjajeve za usne možete da složite po bojama ili markama.

Sjenila za oči

Ako ne volite velike palete sjenila za oči već kupujete posebno svaku nijansu, onda znate koliko se često to malo pakovanje izgubi u vašem kupatilu. Složite sva sjenila za oči u posudicu za led. Divno, zar ne?

Štapići za uši i blaznice

Ne znate gdje biste sa štapićima za uši i blaznicama? Za početak, izvadite ih iz njihovih pakovanja i bacite prazne plastične kutije i najlonske kesice. Uzmite teglice sa šarenim poklopcima, spremite blaznice i štapiće za uši u njih i držite ih na stalku za tortu. Izgleda predivno i sve će vam biti nadohvat ruke.

Četkice za šminku

Ako volite miris kafe ujutro, onda ćete biti oduševljeni ovom idejom; napunite vazu zrnima pržene kafe i u njih stavite četkice za šminkanje. Nećete ih više morati tražiti po kupatilu, niti će vam ispadati iz ove vaze. Najljepše od svega je što će vam kupatilo divno mirisati na kafu.

Organizatori za šminku

Ko kaže da organizatore za papir možete iskoristiti samo u te svrhe i to u kancelariji? Jedan kožni organizator sa tri fioke može da bude savršeno mjesto za pospremanje sve vaše šminke.

Sve četkice i kistovi na jednom mjestu

Četke za rumenilo, kistovi za usne i četkice za sjenila se često gube po kupatilu, a nećete vjerovati kako ih lako možete držati sve na jednom mjestu. Kupite lijepu kutiju za sunčane naočale i u nju stavite sve četkice i kistove. Savršeno, zar ne?

Šminka na zidu

Kozmetički stolići veoma često znaju biti zatrpani šminkom i zato ne bi bilo loše da je malo bolje rasporedite. U prazan okvir za slike stavite magnetni papir, prekrijte ga nekim lijepim ukrasnim i posložite svoju šminku. Ovo “umjetničko djelo” okačite na zid i to je to!

Pomoć iz kuhinje

Olovke za oči, četkice i maskare umjeto u čašama ili neseserima možete da držite u pregradi koja se inače koristi za pospremanje escajga.

Okačite svoju šminku

Ukoliko na kozmetičkom stoliću više nemate mjesta ni za jednu olovku za oči, okačite organizator sa džepićima na vrata i složite šminku u njega. Kupatilo će vam izgledati urednije jer više nećete morati da ga prevrćete naglavačke kako biste pronašli svoj omiljeni karmin.

Podijeli ovo

Slični sadržaji