Koliko tekstova ste pročitali o tome kako da pregurate popodnevni umor? O tome svi pričaju, a malo je onih koji se odnose na jutranji umor koji obično nastaje nakon svega par sati provedenih na poslu. Znate onaj osjećaj kada krenete sa radom, i taman kad se zahuktate sustigne vas neki umor i odjednom vam se jako spava? E, pričamo kako da vam se to ne desi.

Ako prije ručka, obavite ovih pet stvari sigurno ćete izbjeći jutarnju bezvoljnost.

Družite se. Čak i ako niste u baš najboljim odnosima sa vašim radnim kolegama neće škodti ako ujutro po dolasku na posao razmjenite koju riječ o stvarima koje se ne tiču posla. Pitajte ih kako su proveli vikend, jesu li u skorije vrijeme gledali ili čitali nešto zanimljivo. Čavrljanje sa kolegom iz kancelarije može biti odličan mentalni odmor tako da spriječite jutarnji umor.

Pojedite nešto. Sigurni smo da ne stižete jesti baš svako jutro, posebno ako imate klince koje treba spremiti za školu ili vrtić, a vjerovali ili ne glad može biti uzrok vaše nervoze i neproduktivnosti na poslu. Zato obavezno sebi pripremite za doručak nešto bogato proteinima što će vam dati energiju da bez problema izdržite do ručka.

Dobar plan, zlata vrijedi. Svi mi imamo svoj način kako ostajemo organizovani i zato odvojite nekoliko minuta svakog jutra da napravite plan za svaki dan. Napravite listu stvari koje morate obaviti do ručka, na sam vrh stavite prioritete i ono što nikako ne može čekati.

Fizički napustite radno mjesto. Kada sate i sate provedete u istom položaju, pred ekranom, vrlo brzo dolazi do premora i u tom slučaju je važno da se sklonite iz radnog okruženja. Prošetajte van zgrade ili izađite na balkon. Nekoliko minuta na svježem vazduhu će biti sasvim dovoljno.

Slušajte muziku. Ponekad je sve što vam treba je plejlista sa dobrom muzikom koja će vam podići raspoloženje i učiniti vas produktivnijima nego inače. Preporučujemo vam muziku sa opuštajućim zvucima, koja ne umara i od koje ćete se sigurno osjećati bolje.

Podijeli ovo