Iskreno rečeno, malo je onih koji ne vole čitati šta zvijezde predviđaju njihovom horoskopskom znaku za predstojeći dan, sedmicu ili mjesec. Ne žele svi to javno da priznaju, ali mi znamo da krišom čitaju. Mi smo već pisali o tome kako treba da uredite vaš dom u skladu sa vašim horoskopskim znakom, a sada vam predstavljamo kolorstrologiju, novi pravac koji će u potpunosti promijeniti vaš pogled na uređenje enterijera.

Ovaj hibridni idealizam osmislila je astrolog i numerolog Mišele Bernard koja je napisala i knjigu na u temu. Ona je napravila tabelu na kojoj svaki dan u godini ima svoju boju, kao i svaki mjesec, a to je odredila pomoću pravila položaja planeta, sunčevih znakova, uticaja brojeva i ostalih važnih datuma. Uzevši sve to u obzir ona je odredila koje boje treba da preovladavaju u vašem stanu u zavisnoti u kom ste mjesecu rođeni..

I zato brzo provjerite kojim bojama je označen vaš rođendan i rođendan vama bliskih ljudi.

Januar: Karamel

Ovo je boja koja spada među zemljane tonove, a poznato je da oni umiruju i pomažu vam da se fokusirate, a to je ono što vam je neophodno za početak godine, ako ste rođeni u januaru obavezno dodajte u vaš dom koji detalj u ovoj boji, nekoliko većih saksija biće sasvim dovoljno.

Februar: Boja jorgovana

Ova boja je sjajna za održavanje prijateljstava i stvorena je za one koji vole da im dolaze gosti jer održava toplu atmosferu dobrodošlice. Ubacite detalje u vidu stoljnjaka, manjeg tepiha ili podmetača za čaše u ovoj boji.

Mart: Tirkizna

Ovo je boja koja relaksira i podstiče meditaciju i najbolje bi bilo da neki detalj u ovoj boji ubacite u svoju spavaću sobu. Prekrivač, jastuk ili lapma će vbiti sasvim dovoljni.

April: Crvena

Ovo je jarka boja i kao stvorena je za sve one vatrene rođene u aprilu. Sa crvenom budite pažljivi i nemojte pretjerivati sa količinom detalja u ovoj boji. Isto tako preporučuje se za prostorije u kojima treba da budete budni i fokusirani na ono što radite.

Podijeli ovo