Elen Pompeo je poznata glumica koja nam je najpoznatija po ulazi Meredit Grej u popularnoj seriji Uvod u anatomiju. Poznata je po tome da posebnu pažnju posvećuje uređenju interijera te da da je uvijek uključena u cijeli proces uređenja, iako može angažovati ljude koji će sve to obaviti umjesto nje.

Elen kaže da je njoj najvažnije da dom bude topao i udoban, a da trendovi padaju na drugo ili treće mjesto. Rekla je i da je njen dom mjesto na kome će provoditi dobro vrijeme sa svojm djecom, mora biti razigrano i ugodno. Ona je neke od veoma korisnih savjeta oko uređenja doma podijelila sa GoodHouskeeping sajtom.

Evo šta je to po njenom mišljenju najvažnije kad je u pitanju uređenje doma.

Najvažnije je imati udoban kauč

Čak i ako je u pitanju neka formalna prostorija, poput kancelarije uvijek kupite udoban kauč. Sofe koje imaju oštre linije i napravljene su od tvrdih materijala poput kože, jednostavno ne ozivaju da sjednete na njih, već su hladne i odbijaju. S druge strane udobni kaučevi mogu izgledati moderno.

Sakrijte otomane i taburee

Ako vam je potrebno dodatnog namještaja za sjedenje kupite otomane i taburee koje ćete moći sakriti ispod klub stolića u dnevnom boravku ili ispod police u hodniku. Otomani mogu biti lijep odatak prostor, ali nekad prostor može izgledati pretrpano.

Šerpe i tave objesite na zid

elen kaže da je ovo sjajan način da organizujete svoju kuhinju, jer ćete na ovaj način izložiti sve ono što vam je potrebno za svakodnevno kuhanje, dobro ćete iskoristiti prostor i smanjićete nered u kuhunjskim elemntima, a to je sve što vam je potrebno kad je organizacija kuhinje u pitanju.

Namjestite terasu

Posvetite posebnu pažnju otvorenom dijelu vaše kuće i ponašajte se prema njemu kao još jednoj prostoriji koju treba da uredite. Nije dovoljno samo da kupite garnituru za sjedenje već da osmislite cijeli prostor koji će biti funkcionalan i lijep. Isto tako, što više vremena provodite napolju, vrijeme je kao stvoreno za to.

Podijeli ovo