Ako u vašem stanu je ostalo taman toliko kvadrata viška da dobijete mali balkon ili lođu, onda bi bilo dobro da je uredite na poseban način, da se vremenom ne pretvori u još jedno mjesto za odlaganje stvari.

Uprkos svojoj veličini vaš balkon može postati omiljeno mjesto u stanu, posebno u ove proljetne dane kada želimo što više vremena provesti napolju. Najveći problem predstavljaju ideje, kako urediti tako mali prostor da bude lijep, funkcionalan i ugodan.

Prvo treba da obratite pažnju na pod, da li želite opciju da možete bosi izaći napolje, možete čak nabaviti i imitaciju trave koja će se savršeno uklopiti posebno ako se stan nalazi u centru nekog većeg grada. Danas, na tržištu postoji zasita veliki izbor kad je u pitanju baštenski namještaj, a uvijek imate opciju da napravite nešto po mjeri. Tu na prvom mjestu mislimo na klupice koje mogu poslužiti kako za sjedenje tako i za ostavljanje stvari.

Za male balkone idealan je namjštaj koji je višenamjenski i koji može da se sklapa. Prije nego što krenete u kupovinu, pametno bi bilo da sve dobro izmjerite pa tek onda da krenete u razgledavanje da se ne desi da kupite nešto što je za vaš balkon preveliko. Nakon što ste riješili pod i namještaj vrijeme je da se pozabavite dekoracijom, postoje divni stalci za saksije koji se montiraju na zid, a tu su i dekorativne saksije, lampe, fenjeri.

U svakom slučaju iako je u pitanju mali prostor, mogućnosti su zaista velike, a sigurni smo da ćete naći inspiraciju u našoj fotogaleriji.

Podijeli ovo