Ako imate malu kuhinju onda vam je kuhanje vjerovatno nešto komplikovanije nego onima koji ne oskudijevaju sa radnim površinama. Situaciju može olakšati dobra organizacija, odnosno da u potpunosi raščistite radne površine.

Mi smoza vas pronašli pet funkcionalnih i inspirativnih načina kako da oslobodite radne površine i napravite prostor za rad. Isto tako važno je da nabavite proizvode koji će vam pomoći da što bolje organizujete stvari.

Iskoristite zidove

Bez obzira na to što ste na sve zidove stavili elemente, sigurno imate još malo prostora za manevrisanje. Dio između radnih površina i elemenata je obično prazan, a tu možete postaviti šipke na koje ćete vješati noževe, šolje ili pribor za kuhanje. U svakom slučaju ovo je sjajan način da se riješite nepotrebnih stvari sa radnog stola.

Modularno ostrvo

U većini malih kuhinja uglavnom nema mjesta za veliko kuhinjsko ostrvo, ali to nikako ne znači da ne možete imati jedno. Na svu sreću možete nabaviti kuhinjsko ostrvo koje ima točkove ili koje se može sklapati po potrebi.

Otvorene police

Iako ih mnogi izbjegavaju jer smatraju da su teške za održavanje mi mislimo da otvorene police izgledaju lijepo i da su funkcionalne. Tako sve ono što vam je bilo na radnom stolu jednostavno možete preseliti na police i osloboditi radnu površinu.

Police za knjige

Zašto ne? Ako imate uski zid , na koji se ne mogu staviti elementi i na koji se ne može ugraditi šank, onda napravite police od poda do plafona i na njih poslažite sve no što biste stavili na radni sto.

Postavite restoransku opremu

Na zidove možete postaviti opremu koja se koristi u restoranima i kafićima, a na koju možete poređati čaše, pribor i sve ono što vam inače stoji na radnom stolu.

Podijeli ovo