Kompanija pod nazivom Office for Product Design, na potpuno drugačiji način predstavlja standardnu ​​upotrebnu vrijednost baby monitora u vidu malog čuvara širokog raspona mogućnosti s nekontaktnim i respiratornim praćenjem koje osigurava da beba spava u dobrim uslovima.

Kao sve postojeće baby kamere na tržištu, Raybaby dolazi opremljena integrisanim sočivima ultra niskog zračenja namijenjenim fotografisanju i video snimanju, čak i pri vrlo niskoj vidljivosti, ugrađenim zvučnicima i audio monitorima. Međutim, unutar bijelog i crvenog interijera nalik igračci, postoji obilje dodatnih senzora dizajniranih kako bi se pratilo spavanje bebe i obrasci disanja, pružajući detaljan uvid u rana upozorenja ukoliko nešto nije u redu, upozoravajući roditelje spajanjem i detaljnim proučavanjem obrazaca i karakteristika koje šalje putem WiFi / bluetooth / GSM sistema.

Raybaby je razvijen od strane početničke tvrtke Ray IóT Solutions, koja je projekat kompletirala u partnerstu s Johnson & Johnson i HAX hardware ubrzanim programom, dok je za dizajn zadužena tvrtka iz Hong Konga Office for Product Design, udruženi zajedno sa namjerom da predstave toplu, prijateljsku figuru tradicionalnih drvenih igračaka.

Raybaby je dizajniran kako bi operisao s ravne površine ili bude montiran na zid radi mnogo direktnijeg kuta, upotrebljavajući pritom svoj ugrađeni mikrovalni senzor radara ultra širokog raspona, da bi što preciznije mjerio pokrete bebe i njezin respiratorni rejting iz daljine. Ovaj senzor također može uočiti i neregularnosti kao što su povišena temperatura, astma ili bronhitis, kao i akutne situacije koje mogu dovesti do slučajnih gušenja.

Raybaby je trenutno dostupan online i cijena ovog baby monitora iznosi 129 $, dok se isporuke mogu očekivati ​​krajem jeseni 2017. godine.

Izvor: http://www.dizajndoma.hr

Podijeli ovo