Uredan dječiji ormar u kojem je sve na svom mjestu – zvuči kao nemoguća misija, zar ne? No, nije tako. Za sve vas koji se često ne možete snaći u ormarima svoje djece donosimo sedam sjajnih prijedloga za slaganje odjeće na police i vješalice tako da više nikad nećete morati da tražite baš onu omiljenu majicu bez kojeg vaš švrćo neće da izađe iz kuće.

Uštedite vrijeme

Kako biste ujutro bez imalo muke obukli svoje dijete organizujte stvari u ormaru tako da su vam dostupnije. Nedjeljom sjednite sa kćerkicom ili sinčićem i složite odjevne kombinacije za narednu sedmicu. Okačite tu odjeću na vješalicu i na nju napišite ime dana kada se ta odjevna kombinacija nosi. Na ovaj način klinci će se moći sami obući i bez vaše pomoći. U ovoj organizaciji će vam sigurno pomoći i fioke i pregrade u ormaru.

Vješalice

Nemojte dječiju odjeću stavljati na vješalice koje vi koristite jer su one prevelike i sve stvari će stalno spadati s njih. Kupite svom djetetu vješalice odgovarajuće veličine, a vodite računa i o tome da u ormaru bude i šipka na koju ćete stavljati kaiševe, kao i kukice, pregrade za police, te korpe za sportsku opremu.

Nadohvat dječije ruke

Kada slažete stvari u dječijem ormaru morate paziti da sve stvari stavite na odgovarajuću visinu kako bi ih i vaše dijete moglo dohvatiti. Povucite zamišljenu horizontalnu liniju u ormaru i složite stvari ispod nje tako da budu lako dostupne.

Spriječite svađu između braće i sestara

Ako vaša djeca imaju samo jedan ormar, onda podijelite taj prostor kako biste uspostavili mir među zaraćenim stranama.

Prilagodite mali ormar

Da biste povećali prostor u malom ormaru ugradite police na izvlačenje za obuću. Ako je ormar visok, police mogu biti i viseće što će omogućiti da sve stvari na njima budu dostupne i vašoj djeci.

Ostavite mjesta za igračke

Igračke se često izgube u ormaru pa ne bi bilo loše da i one dobiju svoje mjesto. Polica ispod vješalica je savršena za odlaganje plišanih meda i autića.

Ne zaboravite na ukrašavanje

I na samom kraju, kada ste sve složili, došlo je vrijeme da ormar malo i ukrasite. Možete ofarbati zidove ormara u omiljene boje vaših mališana ili zamijeniti dosadne ručke fioka sa ljepšim i otkačenijim verzijama. Vjerujte nam, vaši klinci i klinceze će biti oduševljeni!

Podijeli ovo