Svaka prostorija u vašem domu može da dobije novi izgled, ma koliko se to vama činilo nemoguće. Izbacite sve što vas nervira iz vaše dnevne ili spavaće sobe, unesite sitne promjene i bićete oduševljeni rezultatima.

Prije

Tavanice u sobama su najčešće u smeđoj boji. Tako je bilo i sa prostorijom na ovoj slici, ali su vlasnici kuće odlučili da to promjene.

Poslije

Tavanica bijele boje, starinski naslonjači sa drvenim nogarima i dva bijela kauča unijeli su mnogo svjetlosti u ovu sobu. Tokom toplih ljetnih i proljećnih dana vlasnici ove kuće mogu da otvore klizna vrata i izađu u svoje dvorište. Predivno, zar ne?

Prije

Spavaća soba na slici izgledala je dosadno u svom sivilu i trebalo je unijeti malo više boje u nju kako bi izgledala privlačnije.

Poslije

Vlasnici su se odlučili da u ovoj spavaćoj sobi dominiraju plave nijanse sa ponekim detaljima u zlatnoj i smeđoj boji.

Prije

Ova dnevna soba imala je dovoljno prostora, ali nimalo stila. Maleni kamin se nikako nije uklapao u ovu prostoriju.

Poslije

Kamin i zid oko njega su obloženi impresivnim kamenčićima sive boje čime je nekada neugledno mjesto postalo naljepši detalj u ovoj sobi. Velika greda smeđe boje divno se uklopila u bijele daske na plafonu, a dodatno osvježenje su kauč i fotelja u toploj bež nijansi.

Prije

Prije renoviranja, ovaj tavan je bio potpuno neupotrebljiv. Zbog nedostatka izolacije ljeti je bilo prevruće, dok su se zimi vlasnici smrzavali u ovoj prostoriji.

Poslije

Pažljivim planiranjem, ovaj tavan je pretvoren u predivnu spavaću sobu. Kako bi se što bolje iskoristio prostor sa zakrivljenim plafonom, vlasnici su se odlučili za ugrađeni namještaj. Od prozorske daske nastala je malena klupa na kojoj se udobno može sjediti zahvaljujući jastučićima. Soba je okrečena u mornarsko plavu boju, a na plafon je stavljen luster koji pruža dodatno svijetlo ovoj prostoriji.

Prije

Bijela sofa i zeleni naslonjači su bili dobar početak, ali bez dodatnih boja i ukrasa, ova soba je izgubila svoju toplinu i potencijal.

Poslije

Sofa je pomjerena ispred velikog prozora i time je soba vizuelno postala veća, te je u nju mogao da stane još jedan naslonjač. Zidovi su okrečeni u toplu boju kakaa, a predivan kontrast pružili su šareni detalji poput jastučića, lampi i taburea.

 

Podijeli ovo