Ljeto je u punom jeku, godišnji odmor i put na more su sve bliže i bliže, ali vi se brinete kako da tokom višečasovne vožnje vaš automobil ostane čist, posebno ako putujete sa malom djecom.

Operite auto

Za početak, odvezite auto na kompletno pranje prije nego što pođete na put. To pogotovo treba da učinite ako ste u njemu držali knjige, novine ili odjeću koju ste planirali odnijeti na hemijsko čišćenje.

Neka vam pri ruci budu ključne stvari za čišćenje

Male kutije za smeće i vlažne maramice za dezinfekciju su dvije stvari koje uvijek morate imati pored sebe dok putujete. Maramicama možete obrisati i svoje i dječije ruke, a kutijice za smeće će spriječiti bacanje otpadaka kroz prozor. Još jedna stvar koja će vam koristiti tokom putovanja je rastvor od vode i sredstva za uklanjanje mrlja koji ćete nasuti u flašu sa sprejom. Tako ćete začas očistiti masne fleke.

Postavite pravila u vezi hrane

Neki ljudi ne dozvoljavaju bilo kakvu hranu u autu, ali to je nemoguća misija kada putujete sa djecom. Bolje je da zabranite kojekakve začine i da u autu imate samo čista pića. Nešto će se sigurno proliti ili prosuti, ali barem se možete pobrinuti za to da od toga ne ostane fleka.

Četso pospremajte auto

U malenom prostoru se začas stvori nered zato razvijte naviku da često čistite svoj auto. Kada stignete u prenoćište ostanite još nekoliko minuta u autu i pospremite ga. Složite prekrivače i jastučiće, pospremite igračke, punjače i slušalice. Na ovaj način ćete mnogo brže i ljepše sutradan ujutro nastaviti putovanje. Igračke, punjače i slušalice držite u jednoj velikoj torbi sa rajfešlusom koju ćete moći dodavati jedni drugima bez straha da će nešto ispasti.

Podijeli ovo