Uređenje doma može biti divan proces ako mu pristupite sa prave strane i naoružate se informacijama od stručnjaka koji svakodnevno pomažu ljudima da urede životni prostor iz snova. Bilo da se radi o kući ili stanu, kuhinji ili kupatilu, vodite se mišlju da bi prostor mogao da vam dosadi za nekoliko godina te ostavite mogućnost za male izmjene koje će imati veliki efekat. Naravno, trenutni trendovi će imati uticaj na izbor pločica ili namještaja, ali ne treba njima robovati.

„Što se tiče dizajna enterijera i aktulenih trendova teško je povući paralelu, baš kao i u modi. Ono što je definitivno u trendu su materijali sa strukturom kamena, drveta, metala u tamnim antracit bojama, koje se ove godine sve više traže. Takođe, jedinstvo prostora bez puno detalja, sa snažnim i istaknutim velikim površinama u materijalu prirodne strukture, nešto je što će imati dobar efekat“, ispričala nam je Sanja Subotić, arhitektica i prodajni savjetnik u Leo-Gres salonu.

Inače, Leo-Gres pruža usluge posredovanja, podrške, kako trgovcima, tako i arhitektama, sarađuju sa fabrikama te nabavljaju kompletnu opremu za kupatilo, wellness i spa program renomiranih proizvođača iz Italije. Sastavni dio usluge je profesionalna edukacija o proizvodima, te snadbjevanje partnera i klijenata svim potrebnim katalozima, uzorcima, tehničkim karakteristikama, atestima, kad god im je to potrebno.

Tako da, ako se se uređenjem doma bavite profesionalno ili želite uraditi neke izmjene, u tom salonu možete pronaći sve, ali i dobiti korisne savjete. Jedan od savjeta koji smo dobili u razgovoru sa Sanjom, bio je da pri uređenju doma pokušamo što više namještaja dizajnirati, a sve to u cilju stvaranja jedinstvenog prostora.

„Enterijer ne treba da teži ka trendovima, nego da teži ka rješenjima koja će stvoriti prostore prilagođene korisniku i biti moderna i lijepa dugi niz godina.“

Keramičke pločice zbog svog modernog dizajna i funkcionalnosti, nisu više namjenjene samo za kupatilo, njihova primjena sada ide mnogo šire.

„Kada se odlučite za keramiku u domu, prednosti je mnogo, ali želim da istaknem da termin „pločica“ teško može da se predstavi kao materijal koji danas snažno istupa u uređenju enterijera. Sve više ga koristimo kao ploču u funkciji dekorativnog elementa. Posmatrano sa tehničkog aspekta, radi se o mljevenom presanom granitu koji se peče na visokoj temperaturi i na taj način dobija veću otpornost i manje upijanje od prirodnog kamena. Samim tim, apliciranje na podne, zidne, unutrašnje, vanjske površine je neograničeno“, ističe arhitektica Sanja.

Takođe, navodi da su idealno rješenje kad imamo podno grijanje u prostoru, te kad u kupatilima, welnessima želimo da istaknemo teksturu drveta. Dovoljno su lijepi i elegantni za najfinije površine u stambenim prostorima, a dovoljno snažni za visokofrekventne i industrijske površine.

Veliki format, odnosno Magnum Oversize by Florim, definitivno je veliki iskorak u tehnologiji proizvodnje granitne keramike. Primjena ovog materijala omogućava stvaranje predivnih enterijerskih rješenja u dekorativnom i estetskom smislu, te niz funkcionalnih i praktičnih rješenja od kojih se posebno ističe njihova primjena u prostorima tuš kabina gdje se dobijaju čiste površine bez fuga, a samim tim dugoročno čist i uredan prostor.

Naravno, ovu vrstu pločica možete pronaću u Leo-Gres prodajnom salonu, a Sanja nam je ispričala da Magnum Oversize by Florim može koristiti i u druge svrhe.

„Stolovi od magnum formata su nešto što nam je trenutno hit u salonu. Dizajniramo trpezarijske i club stoliće, noćne ormariće i drugo. Primjena je široka i može da ide koliko god tehnologija izrade i mašta mogu da idu, a pored Florim grupacije, nemoguće je izdvojiti neke druge brendove jer ona nudi sve. Posebnu pažnju privlači novi Florim brend – Cedit, koji pomijera granice dosadašnjeg shvatanja pojma keramika.“

Leo-Gres je do sada realizovao različita rješenja koju uključuju kamine, zidove, zaglavlja kreveta, fasade, šankove, a čak su pravili i tacne za posluživanje hrane i pića.

Iz ovog razgovora, postalo nam je jasno sa koliko ljubavi arhitekte i dizajneri enterijera rade svoj posao i koliko kreativnosti i mašte svakodnevno ostave na papiru ili prenesu u konkretna djela. Naše predznanje iz ove oblasti je bilo minimalno, ali smo sada naučili mnogo toga, a i pojavila se želja za renoviranjem kupatila. Naravno da ćemo iskoristiti sve savjete koje smo dobili od Sanje, arhitektice i prodajnog savjetnika u Leo-gres salonu, kao i da ćemo im prepustiti posredovanje u nabavci najfinijih Florim pločica.

Podijeli ovo