Potrebno je samo malo vremena da svoj krevet učinite još udobnijim. U ovom tekstu vam otkrivamo pet trikova kojima se služi i osoblje u hotelima sa pet zvjezdica – pa zašto ne biste i vi?

Istresite svoj jorgan

Nije bitno da li je zima ili ljeto, jorgani su prilagođeni godišnjim dobima. Bilo da koristite deblji ili tanji jorgan, s vremena na vrijeme ga istresite kako bi bio paperjast i mekaniji. Ukoliko želite da promijenite boju kreveta, tu su navlake za jorgan koje jednostavno rješavaju taj problem.

Zamijenite jastuk

Da li ste znali da jastuke na kojima spavate trebate mijenjati svakih šest mjeseci? Novi jastuci od memorijske pjene će osvježiti vaš krevet, rashladiće vas i i umanjiti vam bolove u vratu.

Stavite navlaku na madrac

Jedna od veoma bitnih stvari koju ljudi često zaboravljaju ili namjerno zanemaruju je navlaka za madrac. Zahvaljujući njoj, krevet će vam biti udobniji i zaštićeniji, a i madrac će vam duže trajati. Neke navlake za madrac su napravljene od materijala koji regulišu temperaturu dok vi spavate tako da vam više nikad neće biti hladno ili vruće.

Koristite sprej za posteljinu

Nema ništa ljepše od toga kada se okupate i legnete u čistu posteljinu. Naravno, ne možete svaki dan prati posteljinu, ali zato možete koristiti sprej za posteljinu, na primjer, od lavande. Špricnite samo malo spreja na posteljinu i lezite; ugodan miris će vas začas opustiti i uljuljuškati u san.

Promijenite pogled

Nekad vam jednostavno treba promjena mjesta u kojem boravite. To možete postići i razmještajem namještaja i vašeg kreveta. Ukoliko želite, stavite krevet ispred prozora ili ga okrenite na drugu stranu.

Podijeli ovo