Kockice leda su savršeno rješenje za osvježavajuće napitke tokom ljeta. No, zašto osim vode ne biste još nešto stavili u posudice za led?

Složite nakit

Odvojite minđuše, prstenje i tanke narukvice u male spremnike unutar posudice za led i pospremite je u fioku vašeg kozmetičkog stolića.

Napravite kockice za odvod

U posudice za led stavite bijelo sirće i korice limuna ili narandže, zamrznite ih, a kada odvod u vašem sudoperu počne da smrdi, ubacite u njega jednu kockicu – i problem je riješen!

Izmiješajte boje

Pomozite vašem školarcu oko domaćeg zadatka iz likovnog; neka posudica za led postane njegova paleta za boje.

Savršeno mjesto za 100 sićušnih stvarčica

Perlice, spajalice za papir i dugmad više ne moraju da budu razbacani po fiokama vašeg radnog stola. Sada svoje mjesto mogu da nađu u posudici za led.

Uzgojite sadnice

U svakoj pregradici posudice za led probušite rupicu kako biste omogućili dovod vode. Napunite pregradice zemljom i posadite sjeme. Na ovaj način možete da uzgojite paradajz, papriku i bosiljak.

Police za sitne igračke

Figurice iz Kinder jaja i ostale sićušne igračke mogu divno izgledati u posudicama za led koje ste prethodno stavili na zid dječije sobe.

Poslužite grickalice

U posudicama za led poslužite gostima njihove omiljene grickalice ili ih pripremite samo za sebe prije nego što se udobno smjetite ispred televizora.

Napravite ravijole

Preko posudice za led stavite tanki sloj tijesta i napunite svaku pregradicu željenim punjenjem. Zatim stavite još jedan sloj tijesta, spojite krajeve i isijecite male kockice. Vaše ravijole su gotove.

Kockice sa zaleđenim namirnicama

Sitno isjeckajte luk, peršun i ostale namirnice koje koristite prilikom kuvanja, stavite ih u posudice za led, dodajte ulje i zamrznite. Sljedeći put kada morate propržiti luk za ručak ili dodati peršun, samo izvadite jednu ili dvije kockice i stavite u šerpu.

Podijeli ovo