Selidba nikad nije jednostavna i svi oni koji kažu da im to ne predstavlja problem, lažu. Jedan od većih problema kod selidba jeste i to što ne možemo baš svaki put kupovati novi namještaj za novi prostor i što moramo da se snalazimo s onim što imamo.

Da bi vam tranzicija što lakše i bezbolnije prošla mi imamo praktične savjete kako da stari namještaj posložite u novi prostor.

Razmislite o tlocrtu

Ako su prostorije sličnog oblika kao u starom stanu onda možete da razmislite o istom rasporedu stvari kao i ranije naravno uz nekoliko manjih promjena, jer je nemoguće da je baš sve isto. Vjerovatno su prozori i vrata namješteni malko drugačije, ali to ne bi trebalo da predstavlj ba š veliki problem.

Prije nego što krenete sa razmještajem prošetajte kroz stan koji je u potpunosti prazan, dobro osmostrite sve prostorije, a nakon toga stavite na papir sve svoje stvari i rasporedite ih onako kako mislite da bi bilo najbolje. Isto tak prije nego što krenete sa unošenjem namještaja izmjerite sve da kasnije ne bi bilo nekih iznenađenja. Važno je da odmah znate ukoliko neki komad namještaja jednostavno neće pristajati ni u jednu prostoriju pa da ga se na vrijeme riješite.

Ukoliko u stanu u koji se selite već postoje neke stvari pokuajte ih prilagoditi vašem stilu, prefarbajte ih, promijente ručkice na ormarima, obnovite ih samoljepljivim tapetama da bi prosto odgovarale onom što vi već imate.

Podijeli ovo