Da biste ujutro bili odmorni veoma je važno da uveče legnete u uredno namješten krevet, a ne da se izmoreni spustite na plahtu koja je više na podu nego na mjestu gdje vi treba da ležite. Pospremanje kreveta ne oduzima puno vremena, ni energije kad znate kako da pravilno namjestite plahtu i prekrivač. Pročitajte ovaj tekst i otkrijte kako da pripremite svoj krevet za miran san.

Plahta

Plahtu uvucite pod madrac tako da se ne izvlači i bude zategnuta. Posmatrajte to kao umotavanje poklona sebi samima za ljepši san. Ne samo da će vam krevet izgledati uredno, već ćete uživati u udobnosti koju pruža dobro namještena plahta na madracu.

Jastuci

Ako radite u hotelu kao sobarica, onda vam je ovaj trik dobro poznat.  Izudarajte jastuk u stilu karatiste, od dužine prema sredini, a zatim ga presavijte na pola na jednoj strani. Jastučnicu ćete lakše navući na jastuk ako je držite za oba ćoška. Kada ih pustite, jednostavno povucite jastučnicu preko jastuka.

Navlaka za jorgan

Recite zbogom mučenju sa stavljanjem navlake na jorgan! Kao prvo, izvratite navlaku i uhvatite njena dva gornja ćoška. Tako “obučenim” prstima uhvatite dva ćoška jorgana i navucite navlaku preko njega. I to je to!

Nemojte presušiti plahte

Sigurno ste već čuli da ćete krevet najlakše namjestiti ako prethodno ispeglate plahtu. No, kako većina ljudi za to nema vremena, onda je trenutak da se primjeni jedan trik: skinite plahtu sa štrika prije nego što se potpuno osuši jer ćete je tako lakše razvući i izravnati preko madraca. Još malo vlažnu plahtu stavite na krevet ujutro da bi vam se do noći potpuno osušila.

Ukrasni jastučići

Šećer dolazi na kraju, a u ovom slučaju to su ukrasni jastučići na vašem besprijekorno namještenom krevetu. Udahnite dašak luksuza svom krevetu, ali pazite da ne pretjerate sa količinom i bojama jastučića. Sada kad je sve gotovo, udobno se smjestite i dobro se naspavajte.

Podijeli ovo