Nema potrebe da vaša kuća izgleda nabacano i neuredno kada vam zidovi zjape prazni. Postoji mnogo stvari koje možete pospremiti upravo na zid uz pomoć kukica, polica, ormarića i mnogih drugih kreativnih rješenja.

Zid u kuhinji

Nabavite šipke i kuke i postavite ih na zid. Taktički raspoređene šipke omogućiće vam da lonce i tave držite blizu šporeta.

Umjetnički aranžman

U svojoj radnoj sobi možete mnogo stvarčica držati i na zidu zahvaljujući malim kutijicama. Jednostavno ih pričvrstite na zid i u njih stavite hemijske olovke, municiju za heftalicu, spajalice i ostale drangulije koje se veoma često izgube na vašem stolu kada su vam najpotrebniji. Nemojte zaboraviti da na zid stavite i malu tablu na kojoj ćete kredom pisati napomene za obaveze kako ih ne biste zaboravili uraditi.

Otvoreno za rad

Otvorene police iznad sudopera savršeno su mjesto za držanje tanjira, čaša, šolja i zdjelica. Složite ih lijepo kako bi police izgledale uredno i zahvaljujući njima svo potrebno posuđe za postavljanje stola će vam uvijek biti pri ruci. Na gornjoj polici možete držati posuđe koje lijepo izgleda, ali ga ne koristite toliko često i koje je samo zauzimalo previše mjesta u kuhinjskim ormarićima.

Ugrađene police

U kupatilu svakome treba više prostora, a za to su ugrađene police prava stvar. Na njih možete da pospremite peškire i kozmetiku, dok vam donja polica može poslužiti i kao klupica kada treba da nalakirate nokte. Nemojte zaboraviti da na unutrašnjost polica stavite i poneku kukicu kako biste dobili mjesto i za pospremanje bade – mantila.

Ugrađeni kuhinjski ormarić

Ako ga smjestite blizu šporeta ugrađeni kuhinjski ormarić će vam mnogo olakšati kuvanje jer će vam svi začini i ulja biti uvijek blizu.

Podijeli ovo