Dječiji puder najbrže umiri osjetljivu bebinu kožu, ali da li ste znali da ga možete iskoristiti za još mnogo stvari? Njegovo umirujuće dejstvo može da vam olakša vruće ljetne dane, ali i da vam pomogne oko nekih kućanskih poslova.

Ljeti se temperatura vazduha ne spušta puno ni noću zbog čega se mnogo znojite i ne možete spavati. Iako bi neki prvo posegnuli za vodom, postoji još jedan način da se rashladite tokom noći. Jednostavno prije spavanja pospite malo pudera po posteljini – on će upiti znoj sa vašeg tijela i rashladiti plahtu, a vi ćete mirno spavati do jutra.

Osim za rashlađivanje, dječiji puder je idealan i za umirivanje crvenila na vašoj koži. Ako se ljeti znojite po nogama, pospite po njima malo dječijeg pudera kako biste se zaštitili od iritacije kože. Isto tako, prije depilacije voskom, pospite puder po nogama jer ćete ih tako dodatno zaštititi. Neugodan miris od znoja ispod pazuha možete eliminisati uz pomoć dječijeg pudera. Da biste umirili naelektrisanu kosu i napravili frizuru, pospite je mješavinom napravljenom od praška za pecivo i pudera.

Ako vaš pas ili mačka danas nikako ne želi da se kupa, istrljajte ga dječijim puderom – izgledaće čisto, a i lijepo će mirisati.

Starim knjigama na policama možete vratiti svježinu i pomoći im da izgledaju kao da ih nije nagrizao zub vremena samo ako po njima pospete malo dječijeg pudera. Ukoliko vam parketni pod škripi pod nogama, pospite puder na to mjesto i pometite praznine u parketu.

Izvor: Savjetnica

Podijeli ovo