Čini se kako je spavaća soba jedna od onih prostorija u stanu koje su često neuredne.  Zbog ubrzanog stila života nemamo mnogo vremena za spremanje, a kada ga imamo posvetimo ga dnevnoj sobi ili kuhinji gdje ukućani provode najviše vremena u toku dana. Uz neke jednostavne trikove možete za samo nekoliko minuta svoju spavaću sobu pretvoriti u oazu mira i sklada.

Organizujte ladice

Naučite da razdvajate predmete u vašim ladicama i shvatićete da mnogo lakše pronalazite svoje stvari. Spriječite da se vaši grudnjaci, donje rublje i čarape pomiješaju u jednu neurednu gomilu tako što ćete ih organizovati u odvojenim ladicama. Na ovaj način uvijek ćete znati u kojoj ladici možete pronaći bilo koji komad odjeće, tako da nećete morati prekopavati ladicu u panici pet minuta prije izlaska kao što vjerovatno često činite.

Iskoristite ladičar kao noćni ormarić

Ukoliko želite dodatni prostor za vaše stvari, za noćni ormarić uzmite jedan mali ladičar. Tu možete imati pri ruci sve one komade odjeće koji bi vam mogli zatrebati „na brzinu“ tako da nećete morati kopati po svom ormaru. Tu možete čuvati i dodatni set plahti i jastučnica, kao i zamjenske spavaćice.

Praktične police

Obavezno uključite lijepe i praktične police u uređenje interijera vaše spavaće sobe. Otvorene police zahtijevaju odgovarajuću mješavinu talenta za organizaciju i stilizaciju kako biste ih maksimalno iskoristili. Započnite tako što ćete na police prvo postaviti stvari koje su vam stvarno potrebne, a zatim dodajte par dekorativnih elemenata u prostorima između. Na ovaj način će vaša polica istovremeno biti i korisna i lijepa na pogled.

Kukice na vratima

Skoro svaka žena promijeni sto modnih kombinacija prije nego što se odluči za dobitnu opciju za večernji izlazak, tako da ne čude gomile odbačenih haljina i suknji koje se zateknu na krevetu ujutro nakon dolaska kući. Ovo možete izbjeći tako što ćete na vrata ugraditi kukice na koje na brzinu možete objesiti komade odjeće koje niste obukli. Ove kukice su mali detalj koji itekako može pomoću u procesu organizacije vaše sobe.

Ne ostavljajte smeće po sobi

Uvijek u spavaćoj sobi imajte malu kantu za smeće u koju možete bacati otpatke kako se ne bi gomilali po sobi. Iskorištene kutijice od noćne kreme, maramice i etikete ne moraju mjesecima stajati na vašem noćnom ormariću, rubu kreveta ili drugim površinama.

Multifunkcionalna pozadina za krevet

Vaš plakar i police možete smjestiti oko centralnog djela namještaja u svakoj sobi- kreveta, te na taj način uštediti na prostoru. Ukoliko okružite vaš krevet plakarom dobijate puno malih mjesta na kojima možete imati pri ruci sve što vam je potrebno u spavaćoj sobi.

Police u ćoškovima

Iskoristite police u ćoškovima kako biste lakše organizovali prostor. Police je lako instalirati, a nakon toga mogu značajno povećati mogućnosti za skladištenje različitih sitnica koje se mogu naći u svakoj spavaćoj sobi. Možete ih dekorisati na različite načine, a pogotovo su atraktivne biljke sa padajućim listovima koje mogu u jedinstvenu cjelinu povezati sve police.

 

 

Podijeli ovo