Ukoliko u svom domu nemate ormar za plahte, ćebad i peškire sigurno stalno razmišljate gdje da ih pospremite. Vašim mukama je došao kraj zato što ćemo vam u ovom tekstu otkriti pet kreativnih načina kako da pospremite posteljinu i izbjegnete nered.

Minimalistički pristup

Prva stvar koju vjerovatno znate i sami je činjenica da imate mnogo više posteljine nego što vam treba. Pregledajte je i odlučite šta koristite često, a šta skoro nikad. Bacite sve što ne upotrebljavate, ali pazite da vam ostane dovoljno posteljine ako često imate goste u kući.

Pospremite čiste plahte pod madrac

Prostor između madraca i kutije kreveta je savršeno mjesto za odlaganje rezervnih plahti. Za svaki krevet u kući dovoljna vam je jedna rezervna plahta koju ćete staviti ispod madraca, a na drugoj spavajte. Tako će vam plahte uvijek biti čiste i pritisnute, a što je najbolje, nikad više neće imati onaj odvratni ustajali miris.

Nemojte preklapati peškire dok ih slažete već ih smotajte

Ako smotate peškire u rolne ne samo da ćete moći više njih pospremiti na jedno mjesto već će izgledati elegantno i kao da živite u nekom divnom spa centru. Smotane peškire možete držati čak i na vidljivom mjestu, na policama ili u korpama. Najljepše će izgledati ako ih lijepo složite na svoj kozmetički stolić.

Napravite policu iznad vrata kupatila

Čak i ako imate ormar za posteljinu polica iznad vrata kupatila će vam dobro doći. Potražite u prodavnicama već napravljene police koje se lako i brzo postavljaju na zid.

Razmislite o etažer policama

Previše polica u kupatilu, a naročito iznad toaleta može dovesti do toga da vam kupatilo izgleda neuredno i prenatrpano. Da biste to izbjegli nabavite etažer police sa čistim linijama i nekoliko polica dovoljno dubokim da na njih stanu svi veći peškiri. Etažer police možete staviti i iza WC šolje kako ne biste dodatnim komadom namještaja još više zatrpali svoje kupatilo.

Ukoliko ipak ne želite da unosite novi komad namještaja u kupatilo, postavite na zid nekoliko običnih polica.

Nove funkcije starog namještaja

Vjerovali ili ne, skoro svaki komad namještaja u vašem domu može biti mjesto za odlaganje posteljine. Ormarići, komode, garderoberi, vitrine i police za knjige – u sve to možete pospremiti posteljinu. Neka to bude manji komad namještaja ako ga želite staviti u kupatilo, a ako ćete ga smjestiti u gostinjsku sobu, onda može biti i veći.

Podijeli ovo