Kada je rodila prvo dijete Stephanie Miller je počela da šije kako bi se izborila sa postporođajnom depresijom. Prvo što je napravila je bila mala plišana ptica koja i nije baš izgledala lijepo, ali kada ju je završila Stephanie se osjećala odlično. Jednog dana njen suprug je odlučio da sredi svoj ormar i baci odjeću koju više ne nosi. Tu se začas stvorila ogromna hrpa njegovih starih košulja i Stephanie je dobila ideju – da ih prekroji i od njih napravi odjeću za njihove dvije kćerkice!

Gledala je snimke o šivanju odjeće na YouTubeu i tražila ideje po Instagramu. Danas svojim kćerkama za manje od sat vremena napravi nove haljine! Uvijek ih ukrasi naborima, džepovima i neobičnim rukavima.

“Obožavam da muške košulje prekrajam u haljinice za moje dvije djevojčice”, sa osmijehom na licu priča Stephanie i dodaje “Sve ide mnogo brže zato što su one već porubljene i imaju dugmad.”

Ukoliko košulje koje prekraja budu bijele Stephanie ih čak i ofarba da bi njene kćerkice imale i haljinice u bojama. Kliknite na galeriju fotografija i pogledajte šta je sve ova kreativna mama sašila svojim djevojčicama.

Podijeli ovo