Mislite li da je nemoguće da vašem domu udahnete novi život? Varate se! Lisa i Mark Hellman u seocetu blizu Jeffersonvilla, New Yorka imaju kuću staru 106 godina i iako su svi mislili da je ona spremna za rušenje samo malo radova na njoj dovelo je njihov dom do savršenstva!

Eksterijer

Prije

Ova kuća nije bila u upotrebi 25 godina, a tada su Hellmanovi odlučili da je kupe. Zub vremena ju je nagrizao i to se moglo vidjeti i izdaleka.

Poslije

Kompletna fasada je prefarbana u bijelo, promijenjeni su krov i svih 57 prozora. Trijem su srušili i ponovo ga izgradili.

Kuhinja

Prije

Broker porodice Hellman nije mislio da će se oni zainteresovati za kuću zato što je zaista mnogo toga na njoj trebalo da se popravi. Kuhinja je bila samo jedna od prostorija koje su godinama bile zapuštene.

Poslije

Nakon što su zatvorili stražnji ulaz Lisa i Mark su dobili na prostoru. Kupili su novi šporet, kuhinjske elemente i ostrvo. Šlag na torti su dva viseća lustera i proširenje radne površine ostrva čime se dobilo na prostoru za noge.

Stepenice

Prije

Dok su trajali radovi na kući Hellmanovi su boravili u obližnjim motelima kako bi mogli sve nadgledati. Izvukli su iz kuće jako puno otpada. Kada su sa stepenice skinuli prljavi linoleum dočekali su ih prekrasni drveni podovi.

Poslije

Prilikom sređivanja hodnika i stepenica posebnu pažnju su obratili na slike pejzaža. Kupili su mnogo umjetničkih djela na buvljaku, a uslovi su bili da na svakom bude naslikana kuća i da ne košta više od 100 dolara. Zidovi i stepenice su ofarbani u bijelo čime su svi ukrasi u ovom ljupkom hodniku još više došli do izražaja.

Trpezarija

Prije

Najbolji savjet koji su dobili bio je da promijene prozore u trpezariji.

Poslije

Plafon je bio u jako lošem stanju i morali su ga temeljetio izmalterisati. Starinski sto, stolice i tepih su porodično nasljeđe, a luster je napravljen po njihovim željama.

Kupatilo

Prije

Pošto je ova kuća podijeljena na više rezidencija nije imala glavnu spavaću sobu. Nakon renoviranja dobila je glavno kupatilo i još tri manja, te šest spavaćih soba.

Poslije

Jedan od manjih stanova u kući Hellmanovi su renovirali u luksuzno kupatilo. Sada u njemu imaju i kadu i tuš kabinu sa staklenim vratima.

Kliknite na galeriju fotografija i pogledajte kako je ova porodica uredila i ostale prostorije u svom divnom domu.

Podijeli ovo